Klaus Iohannis, despre principalele sectoare unde vor fi făcute investiții: „Mulți români și-au pierdut locurile de muncă!”

presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că Planul național de redresare și reziliență va fi gata până în aprilie, când va fi trimis spre aprobare Comisiei Europene. Principalele sectoare unde vor fi făcute investiții sunt, în opinia președintelui, sănătatea, educația și protecția mediului.

Președintele Klaus Iohannis a spus că în ultimele zile a avut mai multe întâlniri cu membri ai Guvernului.

„Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine, rapid, bine gândit, proiecte pentru Planul național de redresare și reziliență, unde putem să obținem fonduri semnificative. Avem la dipoziție peste 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară”, a spus șeful statului.

Acesta a precizat că sănătatea este un sector unde trebuie făcute investiții mari: „În Sănătate este, după părerea mea, nevoie de investiții semnificative, în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică, dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni, așa ceva n-are voie să se mai întâmple”.

 

Iohannis: „Mulți români și-au pierdut locurile de muncă!”

 

Klaus Iohannis susține că sunt necesare investiții în spitale noi, dar și în modernizarea celor existente.

Un alt sector în care trebuie gândite programe de dezvoltare este cel al locurilor de muncă, pentru că „mulți români și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei sau a crizei economice generate de pandemie și unii sunt în pericol și acum să își piardă locul de muncă”.

 

Klaus Iohannis: Alte sectoare prioritare sunt educația și protecția mediului

 

Președintele susține că alte sectoare prioritare sunt educația și protecția mediului.

„Aceste teme ne preocupă și până în aprilie vom avea un un plan național coerent, care va fi depus la Comisia Europeană, și imediat după ce se primesc toate aprobările necesare vom începe implementarea în spitale, în școli, locuri de muncă și pentru mediu”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy