Klaus Iohannis: „Baronii roșii vor înapoi la banul public“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a reacționat pe pagina sa de Facebook la rezultatul de astăzi al moțiunii de cenzură, în urma căreia Guvernul Orban a fost demis.

Șeful statului este de părere că miza moțiunii de cenzură a fostlegerea primarilor în două tururi.

0132Baronii roșii vor înapoi la banul public. Astăzi, majoritatea pesedistă, supărată și frustrată pentru că a pierdut puterea, a votat moțiunea de cenzură, pe o speță care ar fi îmbunătățit democrația la alegerile locale – alegerea primarilor în două tururi.

Avem, pe de o parte, Guvernul liberal care dorește să schimbe lucrurile în bine pentru români și să repare greșelile făcute în ultimii trei ani și, pe de altă parte, un PSD care se opune acestor reforme. Nu trebuie să credem că vom intra într-o situație fără ieșire.Eu sunt garantul că instituțiile statului vor funcționa în continuare pentru români“, scrie Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a apreciat că este nevoie de acțiune politic rapidă, anunțînd că mâine seară va desemna, cel mai probabil, premierul.

„În acest moment, soluția cea mai corectă este întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare anticipate, să avem o majoritate care să sprijine reformele. Este nevoie de câțiva pași politici care vor fi făcuți rapid.

Voi convoca partidele la consultări mâine și tot mâine seară voi anunța probabil persoana desemnată pentru a forma un nou guvern“, conchide președintele Iohannis în mesajul să de pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel