Klaus Iohannis, apel la vaccinare: Trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la vaccinare. Trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru, nu trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spațiul public, a spus șeful statului.

Mesajul a fost transmis vineri, de la Bruxelles.

„Acasă situația este foarte complicată, am vorbit eu despre o tragedie, o catastrofă”, a spus Klaus Iohannis care a arătat că mai multe țări europene au ajutat România.

„Am apelat la mecanismul european de sprijin și am primit ajutor deja de la opt state, alte state vor să ne ajute... Solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci un fapt”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că singura soluție pentru ieșirea din criză este vaccinarea populației.

„Nu există altă soluție decât vaccinarea. Trebuie să fim serioși si să acceptăm acest lucru... În țările din vest, panedemia a fost domolită prin vaccinare... Noi de ce trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spațiul public... Dragi români, mergeți să vă vaccinați”, a precizat președintele Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, participa la reuniunea Consiliului European, care are loc la Bruxelles, potrivit Mediafax.

Klaus Iohannis, apel la vaccinare

 

Preşedintele Klaus Iohannis, a reiterat aceeași idee și miercuri, după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, afirmând că singura soluţie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea, anunţând că este nevoie de impunerea de restricţii. „Am discutat despre vaccinare, şcoli şi restricţii. Vreau să fiu foarte clar din capul locului, dacă vrem să se oprească pandemia, sigura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia”, a spus Iohannis.

„Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 - 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a declarat, după întâlnirea cu cei care au gestionat pandemia, președintele Klaus Iohannis.

Coronavirus România 22 octombrie:  Peste 15.000 de noi cazuri de Covid și aproape 360 de decese

 

Peste 15.000 de noi cazuri de Covid și aproape 360 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 357 decese, dintre care unul anterior.

Datele complete ale situației epidemiologice din ultimele 24 de ore vor fi prezentate de GCS la ora 13.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel