Klaus Iohannis, anunț despre repatrierea românilor din diaspora: „Ei sunt cea mai vulnerabilă categorie“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șeful statului a afirmat, în cadrul declarației de presă de astăzi, că de la  ora 17.00 participă la o videoconferință cu membrii Consiliului European unde va aborda și problema repatrierii românilor care doresc să revină în țară. 

„Pandemia afectează puternic toate statele membre UE și e nevoie de o acțiune comună susținută. Voi vorbi în videoconferință și despre repatrierea românilor din celelalte state membre și care, din motive obiective, doresc să revină în România. Cea mai vulnerabilă categorie continuă să fie lucrătorii mobili, cei detașați și lucrătorii sezonieri. 

Este importantă cooperarea tuturor pentru revenirea în țările lor de origine. E importantă colaborarea tuturor, mai ales că multe state au impus restricții de circulație. Nu e o sarcină ușoară, având în vedere numărul semnificativ de cetățeni și restricțiile impuse în Europa

Reiau apelul către toți românii: respectați, vă rog, restricțiile impuse: stați acasă. Doar așa putem să ne protejăm sănătatea. Cu cât ținem mai bine sub control situația și evităm răspândirea coronavirusului, cu atât vom reveni mai repede la activitățile cărora acum le simțim lipsa“, a transmis președintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel