Klaus Iohannis a sunat-o pe Ursula von der Leyen: "Trebuie să ţină cont ne nevoile fiecărui stat membru UE"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Klaus Iohannis a avut luni o discuţie telefonică cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre planul de relansare economică a UE. Preşedintele a subliniat că propunerile de relansare economică, implicit bugetul pe următorii ani, trebuie să ţină cont ne nevoile fiecărui membru.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut luni o convorbire telefonică cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Principalul subiect a fost planul de relansare economică a UE şi varianta revizuită a propunerii privind bugetul pe 2021-2027. Comisia Europeană va trebui să prezinte aceste propuneri, până la sfârşitul lunii.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că aceste propuneri trebuie să ţină seama de nevoile fiecărui stat membru în parte, să fie echilibrate, proporţionale şi corect prioritizate, astfel încât să se asigure un răspuns concret la provocările existente”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele României a subliniat că principalele obiective la nivel european, trebuie să rămână convergenţa şi coeziunea, astfel încât Uniunea Europeană să iasă mai puternică din această provocare generată de criza COVID-19.

„În vederea asigurării unui proces eficient de relansare economică, Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru un buget european puternic, consistent şi flexibil. În acest sens, Preşedintele României a subliniat că, în opinia sa, volumul viitorului buget al UE trebuie să ţină cont de noile circumstanţe economice în care se află Uniunea”, mai este precizat în document.

Preşedintele a accentuat importanţa Politicii de Coeziune şi a Politicii Agricole Comune, pentru reconstruirea economiilor europene, fiind importante instrumente de investiţii.

Klaus Iohannis susţine un nivel crescut al alocărilor pentru cele două politici şi un cadru de implementare mai flexibil, astfel încât statele membre să poată adapta sprijinul financiar la nevoile lor specifice.

De asemenea, Iohannis s-a pronunţat şi pentru asigurarea unei infrastructuri puternice de sănătate la nivelul Uniunii, susţinând astfel avansarea de instrumente financiare dedicate pentru redresarea economică viitoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel