Klaus Iohannis, DECLARAŢII: "Ardeleanul se mişcă mai greu. Dar şi când începe... "

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut noi declaraţii la întrunirea liberalilor, în Braşov.

"Ardeleanul se mişcă mai greu. Dar şi când începe... Cred că uşor, uşor, mă credeţi. Vom câştiga împreună! Am început în acest an foate bine şi am continuat mai bine".

M-am bucurat când am constatat un consens între partidele de opoziţie. Este o mare realizare şi se datorează Partidului Naţional Liberal. Aţi reuşit ceva senzaţional. Niciodată în România şase formaţiuni politice nu au reuşit să facă îmtreună un lucru bun pentru români. Voi aţi condus şi veţi conduce şi în continuare", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis: "PSD a chiulit"

 

Şeful statului a criticat absenţa PSD-ului de la cosnultările convocate la Palatul Cotroceni, cu toate formaţiunile politice.

"Dar la sfârşitul consultărilor, ce să zic, unii au chiulit. Pesediştii au chiulit. Nu au avut niciun motiv să nu vină, dar au preferat să stea deoparte. Ce ne trebuie mai multă dovadă că PSD nu a învăţat nimic după moţiune şi că au rămas în contrasens cu românii şi cu România.

Din foarte multe motive avem nevoie să instalăm urgent un guvern liberal".

Este obligatoriu să ne mişcăm foarte, foarte repede. Orice zi în care guvernul derutat, eşuat, demis, pesedist rămâne, fie şi numai interimar, este o zi pierdută pentru România şi pentru români".

 

Klaus Iohannis: "Să nu faceţi greşeala şi să consideraţi că acum toate problemele sunt rezolvate şi ne culcăm"

 

Preşedintele a demontat câteva zvonuri potrivit cărora ar avea nevoie de PSD în campanie pentru a câştiga alegerile prezidenţiale.

"Există analişti, părerologi de tot felul care au tot povestit că Iohannis se bazează în campanie pe PSD şi Iohannis nu va face nimic ca să treacă moţiunea, nu va face nimic ca să instaleze în guvern, fiindcă Iohannis vrea să intre în campanie împotiva PSD.

Iohannis va intra în campanie împotriva PSD-ului.

Să nu faceţi greşeala şi să consideraţi că acum toate problemele sunt rezolvate şi ne culcăm.

Ar fi cea mai mare greşeală, din două motive grele: PSD rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună credinţă. PSD este puternic înşurubat în instituţiile statului, în consilii judeţene, în primării, în consilii locale. Nu subapreciaţi acest adversar. Ar fi cea mai mare greşeală"

Al doilea motiv, mult mai serios, românii aşteaptă de la noi soluţii. De la noi aşteaptă soluţii pentru o guvernare eficientă, care să vină pentru România şi pentru români. Asta trebuie să livraţi voi împreună cu mine. Să vă spun ceva: Aşa vom face!"

 

Klaus Iohannis, despre anticipate: "Trebuie să fim foarte realişti şi să nu trezim nişte aşteptări "

 

Cât despre organizarea unor alegeri anticipate, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că susţine ideea dar trebuie explicate motivele pentru care sunt "aproape imposibil" de realizat.

"Este o temă în spaţiul public pe care vreau să o discut un pic pentru că este importantă: noi am câştigat europarlamentarele, noi am câştigat moţiunea, noi ne pregătim serios pentru prezidenţiale. Este nevoie să ne pregătim extrem de serios şi petnru alegerile locale şi pentru parlamentare, parlamentare care pot avea loc la termen sau mai repede.

Personal, sunt adeptul alegerilor anticipate, dar trebuie să fim foarte realişti şi să nu trezim nişte aşteptări care nu poti fi satisfăcute. Vă rog să le explicaţi oamenilor despre ce este vorba. Constituţia României nu favorizează anticipatele, Constituţia României este făcută în aşa fel încât anticipatele să fie aproape imposibil de realizat. Este nevoie să pice două propuneri succesive de guvern în Parlament.

Este nevoie de o foarte mare voinţă şi claritate, într-o majoritate solidă din Parlament pentru a putea discuta un astfel de demers. Acum nu este posibil să facem anticipate imediat. Vă explic de ce:

Dacă acum am încerca un astfel de demers, acest guvern eşuat, derutat, demis Dăncilă, ar ămâne la butoanele guvernului până în primăvară. Asta ar fi o adevărată catastrofă naţională. S-ar crea un haos, ar face praf toţi banii, toate sistemele. Aşa ceva este pur şi simplu exclus!

Soluţia există! Instalarea rapidă a unui guvern în următoarele săptămâni, un guvern PNL sau în jurul PNL-ului, trecut cu bine de prezidenţiale într-o organizare perfectă, trecut cu bine de aprobarea bugetului pe 2020 şi după aceea discutat demersul, agenda, calendarul unor alegeri anticipate. Altfel, dragii mei, nu se poate. Dar până atunci avem o campanie de dus. Şi atenţie, repet, PSD este încă puternic. Şi PSD are un aparat de propagandă cu care trebuie să vă luptaţi la modul cel mai serios. PSD foloseşte minciuna. Din cauza PSD-ului România nu s-a dezvoltat mai mult. Iată, nici nu au plecat de la guvernare şi au început intoxicările. Deja ieri, în Parlament, de la tribuna Parlamentului, s-a lansat prima sperietoare mincioasă marca PSD.

Vă spun vouă şi tuturor românilor: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii fiindcă noi nu dorim să inhibăm România. Dorim să o dezvoltăm pentru români, nu ca PSD, împotriva românilor", a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Braşov.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel