Kievul pregătește acuzații de crime de război împotriva piloților și militarilor ruși

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Kievul pregătește acuzații de crime de război împotriva piloților și militarilor ruși
Kievul pregătește acuzații de crime de război împotriva piloților și militarilor ruși

Trei piloți ruși, suspectați că au bombardat clădiri civile în regiunile Harkov și Sumî, se numără printre militari ruși împotriva cărora Kievul pregătește acuzații de crime de război, a declarat, pentru Reuters, biroul procurorului general ucrainean.

Trei piloți ruși sunt pe lista procurorului din Ucraina. Acuzați ar mai putea fi doi operatori ai unui lansator de rachete care ar fi bombardat așezări din regiunea Harkov și doi militari suspectați de uciderea unui locuitor din zona Kievului și de violarea soției acestuia.

Biroul procurorului a declarat că a notificat persoanele că sunt suspecte și că investigațiile sunt în curs de desfășurare, adăugând că nu au fost depuse acuzații la tribunal. Nu a dat numele suspecților și nici nu a furnizat dovezi în sprijinul acuzațiilor. Acesta a declarat că unii dintre suspecți au fost reținuți ca prizonieri, fără a preciza unde, în timp ce alte acuzații sunt pregătite în absență.

Anterior, autoritățile din Ucraina au afirmat că investighează aproximativ 7.600 de potențiale crime de război și cel puțin 500 de suspecți în urma invaziei Rusiei din 24 februarie în țara vecină. Autoritățile vor să continue urmărirea penală atât în instanțele ucrainene, cât și la Curtea Penală Internațională de la Haga.

 

Surse ucrainene: două rachete au lovit orașul Zaporojie

 

Două rachete au lovit orașul Zaporojie, anunță administrația militară din Ucraina, potrivit CNN. Două rachete ghidate au lovit marți orașul Zaporojie din centrul Ucrainei, potrivit administrației militare regionale.

Rachetele au lovit o unitate economică din oraș, omorând o persoană și rănind alta, a precizat administrația.

„Instalațiile de infrastructură ale întreprinderii au fost avariate și distruse", a precizat sursa, adăugând că o a treia rachetă a explodat în aer.

Anterior, compania de stat ucraineană pentru energie nucleară, Enerhatom, a anunțat că două rachete de croazieră au survolat centrala nucleară din apropierea orașului Zaporojie.

„Zborul rachetelor la altitudini joase deasupra sitului ZNPP, unde se află 7 instalații nucleare cu o cantitate uriașă de material nuclear, prezintă riscuri uriașe. La urma urmei, rachetele pot lovi una sau mai multe instalații nucleare, iar acest lucru amenință cu o catastrofă nucleară și de radiații în întreaga lume", a declarat Petro Kotin, șeful Enerhoatom.

Centrala nucleară din Zaporojie a fost capturată de ruși pe 4 martie și se află încă sub controlul acestora.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel