Kamala Harris preia puterea în SUA. Joe Biden intră sub anestezie

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Vicepreşedintele Kamala Harris va prelua în mod temporar puterea în Statele Unite pe durata derulării evaluării medicale a preşedintelui Joseph Biden, care va include o anestezie, anunţă Casa Albă, potrivit publicaţiei The Hill. 

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a declarat că Joseph Biden va fi supus unei colonoscopii.

"La fel cum a fost cazul când preşedintele George W. Bush a fost supus aceleiaşi proceduri în 2002 şi în 2007, în conformitate cu procedura prevăzută de Constituţie, preşedintele Biden îi va transfera puterea vicepreşedintelui pentru o scurtă perioadă de timp cât va fi sub anestezie", a declarat Jen Psaki.

"Vicepreşedintele va lucra din biroul situat în Aripa de Vest a Casei Albe în acest timp", a precizat Jen Psaki.

Anterior, Casa Albă anunţase că preşedintele Joseph Biden va fi supus, vineri, unei examinări medicale de rutină, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 79 de ani, conform agenţiei Bloomberg.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că evaluarea medicală de rutină va avea loc la Centrul medical Walter Reed, situat la periferia nordică a oraşului Washington D.C.

Starea medicală a preşedintelui Joseph Biden este în centrul atenţiei publice în Statele Unite. În decembrie 2019, echipa de campanie a transmis un buletin medical oficial care arăta că Joseph Biden era "sănătos" şi "apt să exercite atribuţiile de preşedinte". Medicul personal Kevin O'Connor a raportat însă un ritm cardiac "neregulat".

Joseph Biden va împlini sâmbătă vârsta de 79 de ani.

Kamala Harris va deveni prima femeie cu puteri prezidențiale, în timp ce Biden este sub anestezie

 

Biden a sosit vineri dimineață la Walter Reed Medical Center pentru a se supune unui control medical anual de rutină - primul său control medical de când este în funcție.

Este o procedură de rutină ca un vicepreședinte să preia atribuțiile prezidențiale în timp ce președintele se supune unei proceduri medicale care necesită anestezie. Vicepreședintele Dick Cheney a făcut acest lucru în mai multe rânduri când președintele George W. Bush a fost supus unor colonoscopii de rutină.

La începutul acestui an, fosta secretară de presă a fostului președinte Donald Trump, Stephanie Grisham, a insinuat că predecesorul lui Biden a suferit o colonoscopie într-o vizită secretă la Walter Reed în 2019, dar a ținut sub tăcere acest lucru pentru a evita transferul puterii prezidențiale către vicepreședintele Mike Pence.

În cartea sa, "I'll Take Your Questions Now", Grisham nu folosește termenul de colonoscopie, dar insinuează că pentru asta a fost vizita.

Ea spune că vizita lui Trump la spital, care a stârnit săptămâni întregi de speculații cu privire la starea sa de sănătate, a fost o "procedură foarte obișnuită", în timpul căreia "pacientul este anesteziat". De asemenea, ea scrie că Bush a avut o procedură similară în timpul mandatului. Grisham scrie că Trump nu a vrut ca vicepreședintele Mike Pence să fie la putere în timp ce el era sedat, acesta fiind o parte din motivul pentru care a ținut vizita privată. De asemenea, el "nu a vrut să fie ținta unei glume" la televiziune, scrie Grisham.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel