Jurnalistul Raico Cornea a murit: Scriitor și corespondent de război, era realizator a numeroase producții TVR

Raico Cornea
Raico Cornea

Televiziunea Română a anunțat că jurnalistul și scriitorul Raico Cornea a murit în această seară. A fost, vremelnic, coordonator cu atribuții de director interimar al TVR 1.

A fost corespondent de război al TVR în fosta Iugoslavie, realizator și producător de emisuni la TVR Timișoara.

Raico Cornea a avut mai multe mandate de membru în Consiliul de Administrație al televiziunii naționale, ca reprezentant al minorităţilor naţionale (altele decât cea maghiară), și are o „vechime” de peste 20 de ani în TVR.

Fondator al Uniunii Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice (UJMME), președinte UJMME din mai 2017, Raicu Cornea a semnat și cinci volume de reportaj, analiză și beletristică, fiind doctor în filologie-comunicare. 

Autor a numeroase producții TV, coautor al filmului "Peisaj după embargou", laureat al premiului APTR (1997), autor al filmelor documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timișoara, o Europă în miniatură”, ”Timișul, splendoarea diversității etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”, Raico Cornea a fost, de-a lungul timpului, corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor șef al Redacției Știri TVR Timișoara.

Pentru scurt timp, în 2017, a fost a fost numit coordonator cu atribuții de director interimar al TVR 1, potrivit Antena 3.

Raico Cornea ar fi împlinit luna aceasta 52 de ani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy