Jurnaliștii americani, impresionați de modul în care România a primit refugiații ucraineni. Bogdan Banu: "N-am văzut niciodată asta"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Modul în care România a primit refugiații a atras atenția presei din Statele Unite ale Americii, susține liderul comunității de români din Washington DC, Bogdan Banu, care a acordat un interviu DC News în care a vorbit despre comunitatea de români din SUA, într-un interviu pentru DC News. 

Modul în care România gestionat valul de refugiați i-a impresionat pe jurnaliștii de la cel mai mare post de radio american, care s-au aflat într-o vizită în România. Bogdan Banu (Romanians of DC) spune că de la izbucnirea conflictului în Ucraina, țara noastră a avut parte de o imagine foarte favorabilă peste ocean.  

"Ceea ce am văzut în ultimele luni, nu am văzut niciodată acolo. Deschiderea, atitudinea pozitivă și presa pozitivă pe care a primit-o România. De exemplu, cel mai mare post de radio american National Public Radio (NPR), postul de radio public. Ei au fost câteva săptămâni în România, transmițând emisiuni despre ce se întâmpla cu refugiații care veneau din Ucraina, mergând și peste graniță.

Tot ce auzeam, zi de zi, este cât de bine erau ucraineni primiți de România, cât de bine a fost organizat răspunsul celor din România. În general, presa care a văzut România a fost foarte pozitivă", a spus Banu, într-un interviu pentru DC News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel