Jurnalist Realitatea PLUS, încătuşat şi BĂTUT de poliţişti - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Un corespondent Realitatea PLUS a  fost imobilizat şi încătuşat de poliţişti, în Bucureşti, după ce ar fi refuzat să se legitimeze. Jurnalistul susţine că nu este adevărat, iar agenţii ar fi încălcat o serie de drepturi pe care le avea.

Este vorba despre jurnalistul Realitatea PLUS, Sebastian Oancea, care susţine că a fost abordat de un echipaj de poliţie în timp ce stătea la masă, la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei. Acesta recunoaşte că erau mai mult de patru persoane la masă şi spune că patronul a fost amendat şi că i s-au cerut actele să se legitimeze, însă contrar a ce a transmis poliţia prin comunicatul de presă, jurnalistul le-a dat actele de identitate.

"Poliția ne-a luat buletinele, le-am dat din prima. Ceea ce spune poliția, că am refuzat să mă legitimez, e o minciună. (…) Am vrut să plecăm. Le-am spus polițiștilor că a trecut un sfert de oră de când le-am dat buletinele, le-am cerut înapoi. Mi-au spus să merg în spatele terasei,  pe o străduță, pentru că acolo sunt colegii lor cu datele mele.

Dânșii îmi întocmeau o amendă, pe care mi-o asumam. Dar i-am rugat să-mi dea buletinul, pentru că deja trecuse foarte mult timp. Nu pot să vă spun ce jigniri mi-au adus. (…) Nu m-au lăsat să completez obiecțiile în amendă și de aici le-am zis că nu fac cinste uniformei de poliție. În momentul acela, unul dintre ei m-a pus la pământ. (…) A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătușele la mâini. M-a izbit cu capul și cu genunchii de asfalt. M-a urcat în mașina de poliție, flancat de doi polițiști, care în tot timpul drumului până la Secția 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă. M-au coborât în fața secției, m-au dus exact ca pe un infractor. (…) Le-am explicat pe drum că fac un abuz, nu i-a interesat. Pe coridorul Secției 10  m-au bătut în continuare. M-au băgat într-o cameră dotată cu cameră de luat de vederi. (…) Mi-au scos din portofel. (…) Tot timpul eram cu cătușele la mâini, le-am spus că nu sunt infractor", a spus acesta, potrivit focuspress.ro.

Potrivit acestuia, poliţiştii l-au lăsat în pace abia când au văzut că pe masa lor era legitimaţia sa de presă a de la Realitatea PLUS şi l-au întrebat ce funcţie are acolo, însă nu s-au oprit acolo.

"Când și-au dat seama că ieșim și că mă văd prietenii mei prin geam că mă agresează, m-au lăsat în pace. După care au venit după mine la hotel, după jumătate de oră și m-au amenințat. O să fac plângere penală. (…) E un abuz pe care nu-l înțeleg", a mai spus jurnalistul pentru aceeaşi sursă.

Poliţia Capitalei a emis un comunicat de presă în care a spus că jurnalistul ar fi pătruns în localul din Centrul Vechi fără mască şi că a refuzat să se legitimeze, iar acesta şi patronul localului au fost amendaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel