EXCLUSIV  Jurilovca, poarta de intrare în Delta Dunării, un nou obiectiv turistic. Eugen Ion: „Sperăm ca până în decembrie să finalizăm”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Jurilovca, poarta de intrare în Delta Dunării, un nou obiectiv turistic. Primarul Eugen Ion: „Sperăm ca până în decembrie să finalizăm”
Jurilovca, poarta de intrare în Delta Dunării, un nou obiectiv turistic. Primarul Eugen Ion: „Sperăm ca până în decembrie să finalizăm”

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a vorbit, în cadrul unui reportaj DC News și ȘtiriDiaspora, despre turismul din această zonă deosebită din județul Tulcea.

Primarul din Jurilovca susține că județul Tulcea are mai multe avantaje decât orice altă regiune din țară, iar turiștii sunt așteptați să vadă frumusețile din zonă.

„Operatorii din turism și-au dat seama că ceea ce am avut în 2020 și 2021 ca flux de turiști, nu putem să mai avem în următorii ani, pe fondul pandemiei. Au fost granițele închise, nu se putea circula și în aceste condiții clar a fost un aflux și oamenii alegeau Delta Dunării pentru că era o zonă mai retrasă și se putea păstra distanțarea socială. 

Tot județul Tulcea are destule de oferit. Vorbim de Deltă, dar nu în ultimul rând de mănăstirile pe care le avem în zona județului nostru, de cetățile pe care le avem și pot fi vizitate. Eu cred că avem mult mai multe avantaje decât orice regiune din țară”, a declarat Eugen Ion. 

 

Circuit turistic care cuprinde și muntele și marea

 

Jurilovca are atât munte, cât și mare. Este o zonă fantastică pentru un pachet turistic complet.

„Se poate face circuit, se poate face un pachet turistic destul de amplu cu diverse activități. La Jurilovca și în alte localități de lângă au început să prindă curaj și micii investitori. Și-au cumpărat caiace, mai caută alternative de închiriat biciclete. Ușor, ușor vom ajunge la un standard pe care îl așteaptă unii din cei care vizitează Delta”, a mai precizat Eugen Ion. 

 

Un nou port în Jurilovca

Parcarea actualului port din Jurilovca este mai mereu plină, așa că administrația a decis să mai facă un port. 

„Am identificat această problemă în urmă cu 5-6 ani de zile. În urmă cu 2 ani și jumătate am început să scriem un proiect pentru a construi un alt port, iar astăzi suntem în construcție cu cel de-al doilea port. Sperăm ca până în decembrie să-l și finalizăm ca de la anul, pentru noul sezon, să fim operaționali și pe cel de-al doilea port. 

Pe mine mă bucură când văd parcarea din port plină, asta înseamnă că avem turiști în zonă. Ăsta e primul semn. Ajungem în port vedem că și ambarcațiunile își fac treaba, sunt pe poziție, iar asta nu poate să fie decât de bine pentru zona noastră”, a mai spus primarul din Jurilovca. 

Jurilovca este un sat întemeiat de lipoveni în pragul veacului al XIX-lea și an de an este vizitat de mii de turiști dornici să descopere bogățiile Deltei Dunării. Este practic poarta de intrare în Delta Dunării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel