Caniculă în toată țară. Joi vor fi 35-36 de grade în România

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
canicula
canicula

Vremea va continua să se încălzească, devenind caniculară, pe arii restrânse, în Câmpia de Vest.

Astăzi în orele amiezii indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi mai mult senin şi doar izolat, în extremitatea de sud a ţării şi în Carpaţii Meridionali vor mai fi unele înnorări, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade.

Mâine, vremea va fi călduroasă, local caniculară în zonele joase de relief. Temperaturile maxime, peste 30 de grade in aproape toata tara ajung la 36 de grade la Drobeta si Focsani. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități la câmpie și podiș. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere la început în regiunile din jumătatea nordică a țării, la deal și la munte, apoi local și în rest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate.

Joi va fi cea mai caldă zi a acestei săptămâni, iar temperaturile vor ajunge chiar și la 36 de grade Celsius, din cauza unul val de căldură care vine din Africa. În plin soare, temperaturile resimțite vor fi cu cel puțin 10 grade mai ridicate, avertizează meteorologul ANM Mihai Timu, citat de digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel