Joe Biden, în vizită în mai multe țări din Europa, în următoarele săptămâni

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, ar putea efectua un turneu în Europa în următoarele săptămâni, în contextul conflictului militar din Ucraina, afirmă luni oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Potrivit oficialilor citaţi, Preşedinţia SUA a iniţiat discuţii preliminare pentru pregătirea eventualului turneu al preşedintelui Joseph Biden.

Turneul ar include participarea la reuniuni la Bruxelles cu liderii statelor NATO şi Uniunii Europene, precum şi o vizită în Polonia, informează CBS News.

Joe Biden, în vizită în mai multe țări din Europa, în următoarele săptămâni

 

Turneul va avea loc în contextul vizitelor efectuate recent în Europa de vicepreşedintele Kamala Harris şi de secretarul de Stat Antony Blinken. Kamala Harris a vizitat săptămâna trecută Polonia şi România.

Joseph Biden menţine activ contactele cu liderii ţărilor europene din cadrul NATO, dar şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit Mediafax.

Vicepreședintele american Kamala Harris a ajuns la București, vineri după-amiază, în contextul unui scurt turneu în estul Europei. Oficialul american vrea să transmită un semnal de susținere a statelor de pe flancul estic al alianței nord-atlantice în fața agresiunii Rusiei, care a invadat Ucraina în 24 februarie. 

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a ajuns la București

 

Ultimul vicepreședinte american care a vizitat România a fost chiar actualul președinte de la Casa Albă, Joe Biden, în 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Potrivit Adrministrației Prezidențiale, prezența vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic și reflectă aprecierea Administrației americane pentru modul în care România a abordat și s-a implicat în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară.

Administrația Prezidențială susține că vizita vicepreședintelui Kamala Harris are loc și în contextul împlinirii în acest an a douăzeci și cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel