Jandarmii au intervenit VIOLENT în 10 august după ce au urmărit mesajele românilor pe Facebook. Un deputat CONFIRMĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a declarat, la Adevărul Live, că peste 100 de pagini din raportul cu privire la evenimentele din 10 august 2018 conțin preluări de pe Facebook ale românilor nemulțumiți de abuzurile PSD. Aceste citate de pe Facebook au fost folosite ca justificare pentru a acuza apoi o "tentativă de lovitură de stat", spune Raețchi, în contextul în care el a avut acces la raportul secret al Jandarmeriei privind intervenția din seara Protestului Diasporei.

"E foarte important să desecretizăm 10 august dosarul, ca să putem merge mai departe cu o anchetă reală. Dosarul 10 august nu ascunde nimic. Noi l-am văzut la Comisia de apărare, am avut acces la el, ne-a fost trimis de doamna Carmen Dan.

Dar dosarul nu a fost făcut de o structură independentă. A fost făcut de doamna Carmen Dan şi subordonaţii ei. Cu alte cuvinte avem de a face cu 200 de pagini în care mesajul care trebuie să ni se dea de doamna Carmen Dan e că totul a fost în regulă, internvenţia a fost foarte bună, şi nu e nimic de găsit în dosar. Şi am încercat să spun lucrul ăsta, desigur nu trebuia să intru în detalii pentru că era secretizat, am încercat să spun asta public. Miza nu e să-l desecretizăm ca să aflăm nişte lucruri spectaculoase, miza este să-l desecretizăm ca să mergem mai departe cu cercetarea adevărului.

Ce cred că din dosarul 10 august întocmit de ministerul Interne vom afla relevant este prima sută de pagini, care este de fapt o analiză pe surse deschise făcută de Jandarmerie, prin care încearcă să arate de ce a fost necesară intervenţia, făcând, practic, aşa cum a spus un coleg de-al meu, domnul Prişcă, o analiză despre ceea ce vorbesc oamenii pe Facebook pe o întindere de o sută de pagini cu citate. Ăsta este nivelul. E vorba de formatori de opinie, e vorba de protestatari, e vorba de oameni cu păreri negative despre Guvern, dar fără a face parte dintr-un grup conspirat care încerca să dărâme statul de drept. Nici pe departe. Erau oameni care criticau guvernul, care în dosarul 10 august sunt monitorizaţi de o structură a jandarmeriei, care în loc să-şi vadă de treabă, încerca să găsească justificări pentru o intervenţie violentă. Cu alte cuvinte, dacă dvs scriaţi pe Facebook că „nu se mai poate, trebuie să facem ceva", Jandarmeria venea şi făcea o analiză semantică. Ei, şi eu îmi doresc să putem publica integral dosarul tocmai să putem analiza această analiză pe surse deschise şi să vedem dacă e în regulă ca repet, Jandarmeria, care are o cu totul altă treabă, să facă analiză semantică pe ceea ce vorbesc oamenii pe Facebook şi să scoată din asta o tentativă de lovitură de stat, care, să fim serioşi, nu a existat pe 10 august. Singurul motiv pentru care a fost pus în mişcare tot acest procest de urmărire a populaţiei e pentru a justifica o intervenţie violentă", a spus deputatul PNL, la Adevărul Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel