Jandarmerița care a pulverizat spray bărbatului care a MURIT, cercetată pentru abuz în serviciu

Narcis Popa |
Data publicării:
Sursa foto: captură Realitatea TV
Sursa foto: captură Realitatea TV

Un jandarm din Suceava este cercetat pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, în cazul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen într-un parc din Suceava, care a murit ulterior la spital.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, cei care investighează intervenţia jandarmilor din parcul din Vatra Dornei, unde un bărbat de 55 de ani a murit după ce a fost imobilizat cu spray lacrimogen, au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de un angajat al IJJ Suceava.

Întrebați care este stadiul cercetărilor în legătură cu incidentul din 19 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Militar Iași au anunțat că „s-a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de un cadru activ din cadrul IJJ Suceava - Detaşamentul 4 de Jandarmi Vatra Dornei cercetat sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de purtare abuzivă (...) şi abuz în serviciu (...). La data de 01.08.2019 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar de către procurorul militar de caz".

Bărbatul de 55 de ani a murit la Spitalul din Suceava, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, potrivit certificatului de deces emis de Institutul de Medicină Legală din Suceava. Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, într-o altercație cu jandarmii. Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 55 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiță.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel