Jaful anului în centrul Londrei: Trei români au săpat prin peretele unei agenții de pariuri, căutând o bijuterie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei români au primit peste 16 ani de închisoare după o spargere ca în filme la un magazin de bijuterii din centrul Londrei. Paguba se ridică la 300.000 de lire sterline.

Florin-Cristian Neagu, de 46 de ani, Sorin Munteanu, de 44 de ani și Nicolae Sisca, de 46 de ani, care a pledat vinovat anterior, au comis furtul în perioada 23-24 martie, anul trecut. Ei au fost găsiţi vinovaţi de comiterea furtului sofisticat şi îndrăzneţ de la magazinul George Attenborough&Son Jewellers, și au fost condamnați după un proces care a avut loc la Southwark Crown Court. 

Florin-Cristian Neagu şi Sorin Munteanu au fost condamnaţi, ieri, la şase ani de închisoare fiecare. Nicolae Sisca şi-a primit sentinţa de patru ani şi sase luni de închisoare, în 20 iunie, anul trecut. Bijuteriile furate nu au mai putut fi vreodată recuperate.

Potrivit Daily Mail, românii au închiriat un apartament în Stratford, iar în perioada 11-21 martie au efectuat vizite de recunoaştere pe Fleet Street pentru a plănui jaful.

Jaf inspirat din filme

 

Au încercat mai întâi să ajungă în magazinul de bijuterii pe 23 martie, dar din greşeală au forat prin perete într-o casă de pariuri William Hill din vecinătate. Pentru  nu fi descoperiți, au acoperit camerele de supraveghere cu vopsea, dar au omis că mai sunt şi altele în zonă care i-au surprins.

În înregistrările prezentate judecătorilor, se vede cum atuni când a forat prin peretele casei de pariuri, unul dintre cei trei autori ai jafului părea complet contrariat.

(w670)

Au reuşit să fure bijuterii în valoare de 298.987 de lire sterline şi au încercat să spargă şi seiful bijuteriei. În timpul furtului, Neagu a stat nu mai puţin de opt ore afară pentru a da alarma în caz de probleme, în timp ce Munteanu a operat în interior împreună cu Sisca, arat procurorii, citează Daily Mail.
 
Neagu şi Munteanu au fugit din Marea Britanie în 48 de ore de la furt, dar au fost prinşi în România, anul trecut. Neagu a fost arestat in 20 iulie, iar Munteanu, în 26 septembrie. Sisca nu a reușit să iasă din Anglia. El a fost oprit în 26 martie, pe Birmingham International Airport. Ulterior, a fost arestat în 11 aprilie.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel