Italienii au găsit încă două victime prinse sub ghețarul Marmolada

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Italienii au găsit încă două victime surprinse de prăbușirea ghețarului Marmolada.

Echipele de salvare italiene au găsit miercuri încă două victime ale prăbușirii unui ghețar din Alpi, care se teme că a ucis până la 12 persoane și care este pusă pe seama creșterii temperaturilor, transmite Reuters.

Cel puțin 9 persoane au fost confirmate ca fiind ucise în avalanșa de duminică de pe Marmolada, care, la peste 3.300 de metri, este cel mai înalt vârf din Dolomiți, un lanț din estul Alpilor italieni care se întinde între regiunile Trento și Veneto.

Trei persoane sunt în continuare dispărute

 

Maurizio Fugatti, președintele regiunii Trento, a declarat că vor continua căutările cu ajutorul dronelor, în condițiile în care alte 3 persoane, toate italiene, sunt în continuare date dispărute.

O echipă de poliție specializată în analiza ADN a fost, de asemenea, recrutată pentru a ajuta la procesul de identificare, scrie Reuters.

O mare parte a Italiei a fost afectată de un val de căldură la începutul verii, iar oamenii de știință au declarat că schimbările climatice au făcut ca ghețarii, până acum stabili, să devină mai imprevizibili.

Salvatorii speră să completeze munca dronelor și a elicopterelor prin trimiterea unei echipe de experți și câini de căutare în partea inferioară a muntelui joi, când se preconizează că vremea va fi mai clară.

Unele părți ale muntelui vor rămâne închise pentru turiști pentru a permite echipelor de salvare să intervină și pentru a împiedica accesul alpiniștilor în zonele potențial periculoase.

Val di Fassa va organiza sâmbătă o zi de doliu pentru a onora victimele, printre care se numără și doi turiști din Cehia.

Ghețarul din Alpi s-a prăbușit duminică, declanșând o avalanșă de gheață și roci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel