Silvio Berlusconi spune că a reluat legătura cu președintele rus Vladimir Putin

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Silvio Berlusconi spune că a reluat legătura cu președintele rus Vladimir Putin
Silvio Berlusconi spune că a reluat legătura cu președintele rus Vladimir Putin

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat marți că a reluat legătura cu președintele rus Vladimir Putin și că a făcut recent un schimb de "scrisori dulci" cu acesta, potrivit unei înregistrări audio difuzate de o agenție de presă italiană.

 

 

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, s-a lăudat deseori cu prietenia sa cu Putin până la invazia Rusiei în Ucraina și a creat o furtună luna trecută când a spus că Putin a fost împins în război și că vrea să pună "oameni decenți" la conducerea Kievului.

"Am reluat puțin legătura cu Putin, destul de mult, în sensul că de ziua mea de naștere mi-a trimis 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte dulce", a declarat Berlusconi în fața deputaților din Camera inferioară, potrivit înregistrării audio publicate de agenția de presă LaPresse.

"I-am răspuns cu câteva sticle de Lambrusco (vin) și o scrisoare la fel de dulce", a spus Berlusconi, a cărui zi de naștere a fost pe 29 septembrie.

 

Berlusconi este extrem de îngrijorat de situația din Ucraina

 

El a adăugat că este extrem de îngrijorat de situația din Ucraina, dar că nu își poate da adevărata opinie pentru că "dacă va ajunge în presă va fi un dezastru".

Comentariile au fost făcute în contextul în care Berlusconi negociază posturi în cabinetul unui nou guvern, în urma alegerilor din 25 septembrie din Italia, care au adus victoria alianței de dreapta condusă de Giorgia Meloni, care este așteptată să fie numită prim-ministru săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al partidului a negat că Berlusconi a reluat legătura cu Putin, spunând că acesta le-a spus parlamentarilor săi "o poveste veche care se referă la un episod de acum mulți ani".

 

Relațiile dintre coaliția de dreapta din Italia și Rusia sunt urmărite îndeaproape

 

Ulterior, Forza Italia a emis o declarație în care spunea că poziția lui Berlusconi și a partidului cu privire la război era "în conformitate cu poziția Europei și a Statelor Unite" și că nu exista "niciun loc pentru ambiguitate și nu a existat niciodată".

Matteo Salvini, liderul Ligii antiimigrație, l-a lăudat adesea pe Putin și obișnuia să îmbrace un tricou cu chipul liderului rus.

Marți, președintele nou-ales al camerei inferioare, Lorenzo Fontana, un politician din Liga, a avertizat într-un interviu la televiziunea de stat cu privire la consecințele sancțiunilor împotriva Rusiei.

"Acestea ar putea deveni un bumerang și ne vom afla în mare dificultate", a declarat el la talk-show-ul Porta a Porta, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel