Italia, zguduită din nou de o serie de cutremure. Locuitorii: "A fost o noapte albă”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia, zguduită din nou de o serie de cutremure. Locuitorii: "A fost o noapte albă” / Sursa - Pexels
Italia, zguduită din nou de o serie de cutremure. Locuitorii: "A fost o noapte albă” / Sursa - Pexels

Populația din zona Campi Flegrei a fost din nou zguduită de o serie de cutremure în cursul nopții trecute.

Cel mai puternic cutremur din seria care a zguduit azi noapte Italia, a fost înregistrat la ora 3:47, cu o magnitudine de 3,2. Această mișcare seismică a fost resimțită în întreaga zonă metropolitană din Napoli, inclusiv în cartierele Fuorigrotta, Agnano, Soccavo, Pianura și Bagnoli, conform Il Messaggero.

Observatorul Vezuviu a raportat un total de 35 de cutremure în regiune, începând cu ora 00:11 a acestei seri. Cel mai semnificativ eveniment teluric, cel de la 3:47, a avut epicentrul în marginea estică a Solfatara, la o adâncime de 1,6 kilometri. Acesta a fost precedat de două cutremure de magnitudine 1,5, localizate în zona Via Napoli și respectiv în Via Antiniana din Agnano.

 

"A fost o noapte albă”

 

Locuitorii au descris experiența ca fiind una deosebit de îngrijorătoare, cu mici cutremure începând de la ora 22:00, care au culminat cu evenimentul principal care i-a trezit pe mulți din somn.

"A fost o noapte albă, mai întâi mici cutremure, apoi o serie continuă de seisme. Cel de la ora 3:47 care ne-a trezit pe toți. În această dimineață am simțit un miros puternic de sulf în aer.", au împărtășit unii locuitori pe rețelele de socializare.

În plus față de senzația de frică și nesiguranță pe care a generat-o cutremurul, mulți oameni au remarcat și un miros puternic de sulf în aer în dimineața următoare, în special în zona Agnano Pisciarelli. Aceasta ar putea fi asociată cu activitatea vulcanică din regiune, cu toate că autoritățile nu au emis încă nicio avertisment privind eventualele pericole suplimentare.

Cutremurele sunt fenomene comune în această zonă geologic activă, însă intensitatea și frecvența lor pot varia în funcție de activitatea subterană. În ciuda îngrijorărilor, autoritățile locale și naționale au declarat că nu au existat rapoarte de daune materiale sau victime ca urmare a acestor evenimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel