Italia va reduce planurile de majorare a vârstei de pensionare în 2024

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Guvernul Italiei a redus planurile de majorare a vârstei de pensionare începând de anul viitor, conform unui proiect de buget analizat de Reuters vineri.

Guvernul condus de prim-ministrul Giorgia Meloni a declarat în acest lună că intenționează să strângă, în 2024, regimul temporar care a permis oamenilor să se pensioneze în acest an dacă au cel puțin 62 de ani și au lucrat timp de 41 de ani, cu un total de 103 de puncte.

Roma intenționa să crească cu un an cerința de vârstă la 63 de ani și, totodată, să introducă măsuri de descurajare pentru cei care se pensionează și avantaje fiscale pentru cei care aleg să rămână în activitate.

Cu toate acestea, după negocieri tensionate în cadrul coaliției de guvernare, Meloni a ales să mențină regimul de 103 puncte cu anumite ajustări pentru a încuraja oamenii să continue să lucreze, conform ultimului proiect de buget disponibil înaintea publicării oficiale.

Documentul arată că persoanele care decid să se pensioneze mai devreme vor avea o reducere a pensiei. Lucrătorii vor putea să se pensioneze după ce au trecut șapte luni (nouă luni dacă sunt angajați în sectorul public) de la îndeplinirea cerințelor.

Această soluție temporară evită o majorare bruscă a vârstei de pensionare la 67 de ani, care altfel ar fi intrat automat în vigoare din ianuarie, în conformitate cu un sistem introdus în 2012, în plină criză a datoriei, dar suspendat șapte ani mai târziu.

În cadrul cadru bugetar pe mai mulți ani prezentat în luna trecută, Trezoreria prevede că factura pensiilor de stat a Italiei, deja una dintre cele mai ridicate din lume, va ajunge la 17% din produsul intern brut în 2042, față de 15,3% în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel