Italia. Unul din cinci arestați este un străin. Vezi pe ce loc sunt românii

Andreea Cosma |
Data publicării:

Unul din cinci infractori arestaţi în Italia anul trecut este un străin, arată un raport publicat cu prilejul celei de-a 167-a aniversări a înființării Poliției, citat de Il Giornale.

Din cele 5.173 de persoane arestate anul trecut de poliție, 990 sunt străini, arată raportul poliției, care prezintă situația alarmantă a criminalităţii din Italia.

 

Câţi români au fost arestaţi în 2018?

 

Potrivit raportului publicat astăzi, majoritatea celor arestați de poliție în timpul activităților Serviciului Operațional Central, a Echipele Mobile și a posturilor de poliție sunt, de fapt, albanezi și nigerieni.

Printre cetăţenii străini cei mai afectaţi de măsurile restrictive se află albanezii (214) și nigerianii (202), marocanii (171), românii (88) și tunisieni (58).

 

Mai puţini imigranţi în Italia

 

Anul 2018 s-a caracterizat printr-o reducere drastică a numărului de străini care au sosit ilegal pe coasta italiană.

De la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2018, numărul imigranților care au trecut Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia a fost de 23.3701, cu 80,42% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2017.

"Un merit datorat restricţiilor impuse de Matteo Salvini, care, din momentul în care a sosit la Ministerul de Interne, a închis porturile italiene ONG-urilor internaționale", scrie Il Giornale.

Citeşte şi: "Navă umanitară cu migranţi, apel disperat către Italia şi Malta să îi lase să acosteze. Au stat opt zile pe mare"

În 2018, fluxurile provenite din Libia (12.977) și Tunisia (5.607) au vizat Sicilia, iar cele din Turcia (2.448) și Grecia (1.320) s-au îndreptat spre Puglia și Calabria. Cei care au plecat în schimb din Algeria (1.012) au încercat să ajungă în Sardinia.

Raportul publicat de Adnkronos menţionează că pe tot parcursul anului "a continuat acțiunea de contrastare a organizațiilor criminale care gestionează traficul migranților pe mare", acţiune susţinută de o politică eficientă de expulzări.

"Birourile de imigrație ale secțiilor de poliție au efectuat în total 17.906 de repatrieri ale cetățenilor străini și a cetățenilor UE expulzați sau îndepărtați din Italia; din aceste 17.906, în special 7.015 sunt străini expulzați (sau respinși de către chestori) şi cetăţeni comunitari îndepăraţi prin executare forțată“.

Dintre aceştia, 23 de străini au fost expulzați din motive de securitate de stat sau din cauza faptului că erau mult prea apropiaţi de organizațiile teroriste. "Din cei 7.015 de repatriați - concluzionează raportul - 3. 473 (aproximativ 49,5%) au fost escortaţi în țărilor lor de destinație prin utilizarea personalului specializat al Poliției de Stat (1.340 cu zboruri de linie sau cu nave, iar 2.133 cu zboruri charter) ", mai notează în raportul citat de Il Giornale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel