Italia. Un român înarmat a creat panică în Torino cu un pistol de jucărie

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un bărbat de naționalitate română a început să amenințe trecătorii și mașinile care treceau cu un pistol în centrul orașului Torino.  Acesta este cercetat pentru infracțiunea de amenințare, chiar dacă pistolul era de jucărie.

Un comisar de poliție locală aflat în timpul liber a fost cel care a intervenit și a activat serviciile de urgență, după ce și-a dat seama ce se întâmpla ieri după-amiază, în spațiul public de pe Via Pietro Micca. Comisarul a sesizat un bărbat înarmat cu un pistol care amenința trecătorii și mașinile de pe stradă.

Nimeni nu și-ar fi putut imagina că este vorba de un revolver de jucărie și nu un pistol adevărat. Bărbatul pretindea că are un revolver adevărat, o armă foarte utilizată atât de personalul forțelor armate și de poliție, cât și de simplii cetățeni, datorită ușurinței cu care poate fi folosit cu o singură mână

 

Amenințările cu pistolul de jucărie au avut loc în fața unei cafenelele istorice din Torino

 

Astfel, panica i-a cuprins pe cei care, în jurul orei 15.00, se aflau în fața uneia dintre cafenelele istorice din Torino, în Piazza Solferino. Au fost momente de spaimă reală în care unii trecători s-au aruncat la pământ, în timp ce alții au fugit imediat, lovindu-se de alte persoane sau traversând brusc strada. Unele mașini care treceau prin zonă au făcut manevre bruște și periculoase pentru a scăpa de amenințarea pistolului îndreptat spre ele.

Din fericire, grație intervenției în timp util a patrulelor și a Departamentului Operativ Special activat direct de comisarul aflat în afara serviciului, care a participat activ la operațiune, nimeni nu a fost rănit, iar bărbatul a fost imediat oprit și dezarmat înainte ca panica să pună stăpânire pe el.

 

Românul a fost reținut de poliție si este cercetat pentru amenințare cu arma

 

Agresorul este un român în vârstă de 30 de ani, cu un lung dosar penal pentru infracțiuni contra patrimoniului. De asemenea, el a fost arestat de mai multe ori și a stat în închisoare.

La finalul cercetărilor efectuate la sediul Poliției din via Bologna, bărbatul a fost cercetat pentru infracțiunea de amenințare (art. 612 din Codul penal) cu circumstanța agravantă de uz de armă (art. 339 din Codul penal), iar arma de jucărie, fără capacul roșu obligatoriu, a fost confiscată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel