Italia. Un român, hoț cu obraz fin: a furat cosmetice și creme de 7.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 23 de ani a fost inculpat pentru furt calificat în complicitate în urma unui jaf de peste 7.000 de euro la un magazin din Jesi, un oraș din provincia Ancona.

Un român de 23 de ani a fost inculpat în Italia, fiind acuzat de furt calificat dintr-un supermarket Coop din orașul Jesi. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale magazinului au fost decisive în identificarea și prinderea acestuia.

Furtul s-a petrecut în jurul orei 22.20, pe 4 decembrie, când tânărul intrat prin ușa de urgență a magazinului a umplut un cărucior cu produse cosmetice și creme, evaluat la peste 7.000 de euro. Potrivit administratorului Coop, fapta a fost descoperită după ce alarma a fost declanșată de deschiderea ușii de urgență, care a fost găsită întâmplător deschisă de către personalul de serviciu. Observând lipsurile evidente în zona parafarmaciei, administratorul a depus o plângere la secția de poliție din Jesi.

Românul a căzut cu prada

 

Reprezentanții poliției judiciare au efectuat o anchetă amănunțită, analizând imaginile captate înainte de deschiderea ușii de urgență. Potrivit acestora, individul, îmbrăcat în haine distinctive, a pătruns în magazin cu un cărucior gol în care a plasat o sacoșă mare. Ulterior, a umplut sacoșa cu creme și produse cosmetice, îndreptându-se apoi în grabă către ieșirea de urgență. Din păcate pentru el, cărând un sac greu, a căzut la pământ, dar s-a ridicat rapid și s-a îmbarcat într-un Ford Focus, la bordul căruia se aflau alte trei persoane.

Cu ajutorul imaginilor și al unor informații suplimentare despre vehicul, poliția a verificat înregistrările unui control anterior al mașinii în provincia Bologna, efectuat cu o zi înainte de furt. În urma acestei investigații, autoritățile au identificat și au pus sub acuzare bărbatul român de 23 de ani pentru furt calificat în complicitate.

Comparând fotografiile de identificare a persoanelor cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere, s-a stabilit o corespondență evidentă, confirmând că individul filmat în magazinul Coop este același cu cel verificat anterior în provincia Bologna. Astfel, în prezent, tânărul român a fost deferit parchetului pentru a răspunde acuzației de furt calificat în complicitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel