Italia. Un român a furat 250 de litri de motorină într-o singură noapte: Carbinierii îi caută complicele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a furat 250 de litri de motorină, într-o singură noapte, dar carabinierii l-au obligat să fugă cu mâinile goale. Complicele a reușit să scape, fiind acum căutat de autoritățile din Borgo San Siro, Italia.

Furtul de motorină din Borgo San Siro nu a avut succes. Împreună cu un complice, care a reușit să scape, un român reușise să pună mâna pe 250 de litri de motorină. Combustibilul a fost extras cu un furtun de cauciuc din rezervoarele a două vehicule agricole și pus în 10 canistre de plastic.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, carabinierii Companiei din Vigevano l-au arestat pe F.E., un român rezident în Vigevano cu antecedente penale pentru furt. Oamenii legii au intervenit în urma unei sesizări de jaf.

 

Un român a furat 250 de litri de motorină într-o singură noapte

 

Episodul a avut loc în cartierul Torrazza: soldații, care au intervenit în urma unei sesizări, i-au prins pe hoți în acțiune. În timp ce complicele a scăpat, românul a fost arestat. El a fost dus la domiciliu și plasat în arest la domiciliu până la procesul sumar care a avut loc astăzi.

Bărbatul a fost condamnat la patru luni de închisoare și la o amendă de 200 de euro, cu suspendarea executării pedepsei. 

Alți doi români au fost prinși în Italia cu portbagajul plin de produse furate: mâncare și produse de îngrijire personală.

Doi cetățeni de origine română sunt cercetați pentru primire de bunuri furate după ce au fost găsiți în posesia unor produse alimentare și de îngrijire personală a căror proveniență nu au putut-o explica, în portbagajul autoturismului.

 

Doi români, prinși în Italia cu portbagajul plin de produse furate: mâncare și produse de îngrijire personală

 

Verificările au fost efectuate de polițiști în cadrul unei acțiuni de control, pusă în aplicare de către Direcția Generală de Poliție pentru a stopa fenomenul furturilor din societăți comerciale, în special din supermarketuri.

Polițiștii au intensificat activitățile de control, așadar, și în zona comercială a orașului.

Astfel, în prima parte a după-amiezii de sâmbătă, 19 februarie, polițiștii au observat un autoturism care se plimba suspect prin apropierea magazinelor. La vederea patrulei, șoferul a încercat să se îndepărteze în grabă de locul respectiv pentru a scăpa de controale.

Această atitudine a generat suspiciuni puternice operatorilor care au decis apoi să facă un control asupra mașinii și a pasagerilor. Aceștia nu sunt locuitori ai provinciei Vercelli și s-au arătat imediat nervoși și necooperanți, deoarece nu au putut da explicații legate de prezența lor în oraș. În interiorul autovehiculului, ascunse în portbagaj, au fost găsite diverse bunuri, cum ar fi produse alimentare și de îngrijire personală, în valoare de câteva sute de euro, a căror proveniență, pasagerii nu au putut-o justifica .

Din cercetările efectuate, agenții au mai constatat că deținuții aveau numeroase antecedente pentru infracțiuni contra patrimoniului comise împotriva supermarketurilor și a diferitelor centre comerciale. Cei doi români au fost reținuți și trimiși apoi, autorității judiciare competente pentru săvârșirea infracțiunii de primire de bunuri furate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel