Italia. Un muncitor român și-a pierdut viața după un accident stupid cu scuterul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Accident de scuter în Sasso Morelli, un muncitor de 42 de ani a murit. Bărbatul, un român locuitor în Imola, a pierdut controlul vehiculului în Via Sguazzaloca și a ajuns în șanț. Dinamica accidentului încă nu a fost stabilită de autoritățile care au ordonat și o autopsie în acest caz.

Avea 42 de ani și locuia în Imola, muncitorul de origine română (L.D.A. erau inițialele sale) care a murit sâmbătă 17 septembrie, la Sasso Morelli. Bărbatul conducea un scuter pe Via Sguazzaloca când, la intersecția cu Via Fornace Guerrino, a pierdut controlul vehiculului și a ajuns în afara șoselei și în șanțul care mărginește carosabilul. 

În ciuda intervenției prompte a serviciilor de urgență 118, starea bărbatului în vârstă de 42 de ani s-a dovedit a fi critică, iar încercările de a-l resuscita au fost fără rezultat. Bărbatul a murit la scurt timp după aceea.

Cu toate acestea, cauzele exacte ale accidentului nu au fost încă clarificate. "Nu se știe încă", explică secția de poliție Medicina, "dacă cauza a fost o stare de rău, o distragere a atenției sau o cădere provocată de asfaltul încă umed din cauza ploii“. Autopsia și sechestrul asupra vehiculului dispus de autoritățile judiciare vor trebui să facă lumină în acest caz.

La fața locului, pe lângă carabinierii din Sesto Imolese, a intervenit și o patrulă a poliției locale din Imola pentru a reglementa traficul.

vezi si:

Italia. Bilanţul furtunilor puternice a crescut la 11 morţi

 

Premierul italian Mario Draghi, care a vizitat regiunea italiană Marche lovită duminica trecută de o furtună puternică, a descris inundaţiile mortale drept o "catastrofă" şi a promis sprijin zonelor afectate, informează agenţia DPA. 

Bilanţul deceselor provocate de ploile devastatoare şi de inundaţii a crescut la 11, alte două persoane fiind în continuare date dispărute, potrivit prefecturii capitalei regiunii afectate, Ancona.

Liderul regional Francesco Acquaroli a solicitat guvernului de la Roma să declare stare de urgenţă.

Ajutorul de urgenţă acordat de Guvern se ridică la 5 milioane de euro.

După seceta şi căldura extremă din primăvară şi vară, Italia a fost lovită recent de furtuni puternice. Regiunea Marche de pe coasta Adriaticii a fost de departe cea mai afectată.

Papa Francisc a comentat în legătură cu acest dezastru într-un interviu acordat unui ziar italian şi a făcut apel la politicieni să se gândească la cauzele unor astfel de fenomene meteorologice.

"Inundaţiile dramatice din Marche, care au provocat durere, distrugere şi suferinţă în toată ţara, reprezintă următoarea dovadă a faptului că lupta pentru climă merită aceeaşi atenţie ca şi Covid şi războiul", a declarat suveranul pontif, duminică, pentru Il Mattino. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel