Italia trece la FAZA 2. Giuseppe Conte: „De la 1 iunie se deschid barurile și restaurantele”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, în această seară, ce măsuri se vor lua în Italia în următoarea perioadă pentru Faza 2.

„Ați arătat puterea, acum începe o nouă fază. Trebuie să ne confruntăm metodic și riguros”, a spus premierul italian în deschiderea discursului.

„Trebuie să evităm riscul ca infecția să se răspândească din nou”, a explicat premierul, „trebuie respectate precauțiile, chiar și în relațiile cu rudele: singura modalitate de a trăi cu virusul este să menținem distanța socială de cel puțin un metru”. „În ciuda a tot”, avertizează premierul, „curba de contagiune poate urca”: „Riscul există, trebuie să-l asumăm". Din acest motiv, spune Conte, „dacă iubești Italia, trebuie să eviți să răspândești infecția”.

 

Noul decret


Prevederile noului Dpcm pentru faza 2 vor fi valabile între 4 și 17 mai 2020. Companiile care vor putea redeschide începând cu 4 mai poate fi consultată aici.

Conte a anunțat că începând cu 4 mai va fi posibil să vă deplasați în regiunea în care aveți sau vreți să faceți vizite membrilor familiei dvs., „respectând distanțele și purtarea măștilor". Cu toate acestea, „adunările familiale" sunt interzise.

Vi se va permite să vă întoarceți la reședința sau acasă. Cu toate acestea, nu va fi încă posibil să se mute în alte regiuni, cu excepția unor motive urgente de sănătate sau de muncă.

Restaurantele se pot redeschide, dar numai și exclusiv pentru a fi luate la dispoziție. De la 4 mai parcurile pot fi redeschise (cu condiția „respectând distanțele și cerințele de siguranță"), iar înmormântările pot fi făcute în prezența a cel mult 15 persoane (cu măști) și respectând întotdeauna distanța de siguranță.

În rest, toate adunările în locuri publice și private sunt interzise.

Retail-ul și muzeele se redeschid din 18 mai; baruri, restaurante, coafori și esteticieni începând cu 1 iunie.

Conte a anunțat apoi că întreprinderile de retail, expozițiile și muzeele se vor redeschide începând cu 18 mai. În ceea ce privește barurile, restaurantele și activitățile de „îngrijire personală" (coafoare, centre de înfrumusețare etc.), guvernul intenționează să se redeschidă abia de la 1 iunie.

În ceea ce privește școlile, Conte explică faptul că menținerea lor închisă este în conformitate cu indicațiile experților: redeschiderea acestora, a spus el, „vom avea o nouă explozie a infecției în termen de o săptămână sau două".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel