Italia. Românii din Lombardia au FUGIT seara trecută. Mărturia unei românce: "Sunt îngrozită"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Românii aflați în Lombardia au plecat aseară din această zonă, știind că de azi dimineață va fi în carantină. 

"Sunt îngrozită.

M-a sunat acum o prietenă care e în Milano să-mi spună cum un sfert din românii care stăteau în blocul ei au fugit aseară - pentru că știau că, de azi dimineață, toată Lombardia va fi în carantină.

M-a sunat să mă roage să scriu despre asta și să fac și eu un apel prin care să le amintesc românilor plecați că, prin fuga lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul.

Mi-a povestit cum, noaptea trecută, a fost trezită de valize trântite pe scări. Românii din Lombardia au plecat cu mașinile sau cu trenul acolo unde au văzut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecută, fără să se gândească vreo secundă că i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți. Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SĂ IA AVIONUL ȘI SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA FĂRĂ SĂ FIE OBLIGAȚI SĂ STEA ÎN CARANTINĂ.
Au fugit spre locuri în care e mai cald: în Sardinia, în Palma, în Malta.
Au fugit peste tot.

Prietena mea m-a rugat să scriu ce se întâmplă și asta fac, pentru că sunt îngrozită. Îmi spunea să îi rog, la rândul meu, pe cei aflați în zonele cu risc să nu plece, ca să nu răspândească virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri. Știm cu toții cum e sistemul medical din România. Și unii își vor spune că nu e așa grav, că mor doar bătrânii.
Oameni buni, BĂTRÂNII ACEIA VOR FI PĂRINȚII NOȘTRI.

*Rareori am rugat oamenii să dea share, dar, dacă și voi credeți că cele de mai sus sunt importante, vă rog dați mai departe", este mesajul postat pe Facebook de Mara Coman, redactor-șef al revistei Harper's Bazaar. 

(w670)

16 milioane de oameni sunt blocați în regiunea Lombardia

 

Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puțin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News.

Italia, cea mai afectată țară din Europa de noul coronavirus, a raportat sâmbătă o creștere accentuată a infecțiilor. Aceste cifre au determinat guvernul de la Roma să ia măsuri drastice și să impună carantină pentru 15 regiuni din nordul țării.

Noile măsuri, care se aplică și în Milano, cel mai important centru economic al țării, și Veneția, unul dintre orașele cele mai vizitate de turiștii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie.

Vezi aici mai multe detalii: Coronavirus în Italia. Giuseppe Conte impune carantina pentru 16 milioane de oameni

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel