Italia. Tânăr român, mort într-un accident de muncă, în condiții suspecte: Angajatorul nu a chemat salvarea și a compromis probele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ionel S. un român în vârstă de 33 de ani a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni într-un accident de muncă în Italia. Familia acestuia susține că bărbatul a decedat în condiții misterioase și cere să se facă dreptate în acest caz.

Romnul a murit pe data de 14 mai într-un accident de muncă produs într-o pădure din orașul Cellara, din regiunea Calabria. Bărbatul lucra din luna februarie a acestui an pentru o firmă care avea inclusiv afaceri cu material lemnos. Victima se numea Ionel S., avea numai 33 de ani, și locuia de mult timp în Italia, împreună cu soția lui, la Fagnano Castello, provincia Cosenza din Calabria. 

În ziua fatidică, Ionel se afla la Cellara, o altă localitate din provincia Cosenza, unde trebuia să taie niște copaci, într-o zonă de pădure. Potrivit puținelor informații primite de soția conaționalului de la carabinieri, vârful unui copac, care a fost tăiat cu puțin timp înainte, ar fi rămas agățat pe un alt copac pe care Ionel îl tăia la acea oră, în jurul orei 11:00 din acea zi. Vârful agățat s-a desprins, însă, la un moment dat, căzând de la mai mulți metri înălțime și lovindu-l chiar în cap pe Ionel, provocându-i răni foarte grave.

Colegii lui Ionel, au mai relatat carabinierii, în loc să solicite o ambulanță la fața locului, l-au sunat pe angajator și nici acesta din urmă nu a luat decizia de a solicita imediat ajutor medical, ci l-a trimis pe fratele său (al angajatorului) la locul accidentului., potrivit Qui Cosenza.

Tânăr român din Italia, mort într-un accident de muncă, în condiții suspecte

 

Fratele patronului a decis apoi să-l urce pe tânărul român accidentat în mașină și să-l transporte la spitalul Annunziata din Cosenza, dar când a ajuns acolo era deja mort, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Trupul lui Ionel Schipor se află acum la morga spitalului menționat mai sus, probabil în așteptarea autopsiei, dar soția victimei nu a fost înștiințată de anchetatori până la această oră că va fi efectuată o astfel de operație.

Asta în condițiile în care părinții și frații lui Ionel, rămași în România, așteaptă cu sufletul sfâșiat de durere, la fel ca și soția lui, să-l poată conduce pe ultimul drum. Din cauza anchetei, familia românului nu îi poate aduce trupul în România pentru înmormântare.

Pentru a face lumină asupra întregii tragedii și a primi răspunsurile necesare, soția a apelat la ajutorul unei firme de avocatură, Studio3A-Valore S.p.A, prin intermediul avocatului Giuseppe Cilidonio, care a început deja procedura de solicitare a informațiilor necesare de la Parchetul din Cosenza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel