„Crematoriile mobile nu erau pentru soldații ruși, planul era să ardă cadavrele civililor“ - Centrul de Combatere a Dezinformării din Ucraina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Centrul de Combatere a Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina afirmă că au fost identificate crematorii mobile, care nu erau pentru soldații ruși, planul fiind să ardă cadavrele civililor.

Centrul de Combatere a Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina a declarat că acele crematoriile mobile, care au fost aduse în Ucraina în timpul invaziei, nu erau destinate soldaților ruși, informează UNN.

Centrul a declarat că, în timp ce comenta masacrul de la Buchia, Mihailo Podolyak, șeful biroului prezidențial ucrainean, a declarat, pe contul său de Twitter, că trupele rusești transportau crematorii mobile în Ucraina pentru a acoperi urmele atrocităților lor.

Incineratorul IN-50.1K este un crematoriu mobil, destinat eliminării rămășițelor umane. Datorită faptului că, pentru o perioadă lungă de timp, comandamentul rus nu a raportat nicio victimă, s-a crezut că scopul șederii crematoriilor pe teritoriul Ucrainei a fost acela de a arde cadavrele soldaților ruși, a precizat Centrul.

"În realitate, pentru a acoperi urmele atrocităților militare, armata rusă plănuia să ardă cadavrele civililor uciși. Metoda KGB: "no body, no case". Sub asaltul ZSU, care s-a retras în grabă din regiunea Kievului, ocupanții au abandonat cadavrele soldaților ruși și trupurile civililor ucraineni care fuseseră tăvălite. Întreaga lume a văzut atrocitățile documentate ale "lumii rusești". Nu vă vom ierta, toți răufăcătorii militari vor fi pedepsiți!“, au declarat reprezentanții Centrului. 

Potrivit Procuraturii Generale, cadavrele a 410 civili au fost găsite în regiunea Kiev după retragerea invadatorilor ruși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel