Italia. Tânăr român, încătușat în timp ce era "în vacanță" la Ponza

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 28 de ani s-a trezit cu mâinile prinse în cătușe în timp ce se relaxa, în vacanță, la Ponza, în Italia. Bărbatul este acuzat de vătămare corporală, uz de fals, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și fals în înscrisuri

Serviciile de control al teritoriului instituite de Compania de Carabinieri Formia pentru o vară în siguranță și menite să prevină infracțiunile în general, cu referire specială la cele împotriva proprietății, continuă cu incisivitate.

Militarii din cadrul Postului Ponza au depistat și pus în executare un mandat european de arestare emis pe numele unui bărbat de 28 de ani, de origine română, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunile de vătămare corporală din culpă, uz de fals, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și fals material în înscrisuri, fapte comise în perioada 2012/2019 pe teritoriul României, pentru care va avea de executat 3 ani și 1 lună de închisoare. Cel arestat a fost dus la casa de cartier din Latina.

De dragul evidenței și pentru a-i proteja pe cei care fac obiectul unei anchete, am dori să vă reamintim că o acuzație nu este echivalentă cu o condamnare, că probele se formează în instanță și că sistemul judiciar italian prevede, în orice caz, trei niveluri de judecată.

Vezi și

Italia. O familie de români a trecut prin spaima vieții, după ce copilul de numai cinci ani a dispărut pe plajă

 

O familie de români a trecut printr-un coșmar după ce copilul lor de numai 5 ani s-a pierdut pe o plajă din Comacchio, provincia Ferrara, Italia.

O poveste cu final fericit este cea trăită ieri după-amiază între țărmurile Portogaribaldi și Scacchi. După-amiaza a fost dată alarma de către Autoritatea Portuară care a alertat garnizoana acvatică a pompierilor pentru un copil român, în vârstă de 5 ani, pierdut. Unitățile au fost imediat invitate să răspândească apelul în difuzoare, în timp ce angoasa părinților români creștea.

Autoritățile au început să-l caute pe băiețelul român și în apă și pe uscat. Însă, un turist a observat un copil care plângea cum desena pe nisip folosind o creangă uscată. După ce l-a zărit a anunțat imediat pompierii care au venit la fața locului.

„Pompierul mi-a spus că a fost ca și cum ar fi câștigat la loterie că l-a găsit atât de repede”, spune turistul care l-a observat pe copilul român. 

Băiețelul s-a cățărat pe umerii unui pompier și a fost returnat părinților. Lacrimile au început să curgă, iar toți turiștii au început să aplaude spontan. Fericirea din ochii copilului român de cinci ani a fost sfârșitul unei după-amiezi de neuitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel