Italia. Tânăr moldovean, ucis de un conațional pentru că a apărat o femeie de furia criminală a soțului ei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Crimă oribilă, marți seara târziu, în Gaione, o suburbie a orașului Parma. Victima este un tânăr moldovean în vârstă de 40 de ani: acesta ar fi intervenit în mijlocul unei discuții între doi soți care îi erau cunoscuți.

Crimă într-o parcare din Gaione, în suburbia Parma, ieri seară târziu. Un tânăr de 40 de ani a fost ucis în timp ce încerca să apere o femeie de soțul ei. Victima era un cetățean de origine moldovenească.

Potrivit unei prime reconstituiri a faptelor, acesta a fost atacat și înjunghiat mortal de un compatriot de 27 de ani. Victima ar fi intervenit în mijlocul unei discuții între doi soți, care îi erau cunoscuți, și ar fi încercat să o apere pe femeie de violența soțului ei.

În acel moment, bărbatul, despre care se presupune că era coleg de serviciu cu celălalt, a fost înjunghiat de soț. Acesta a fugit, dar a fost depistat la scurt timp de carabinieri, care audiați de martori, l-au dus la cazarmă, în colaborare cu brigada mobilă, care se ocupă de urmărire penală, și cu coordonarea parchetului.

Totul s-a întâmplat în parcarea de pe Strada Forlanini din cătunul Gaione din Parma, unde cei doi soți, de origine moldovenească, se certau în fața fiului lor minor. Potrivit celor reconstituite până în prezent, tânărul de 27 de ani ieșise cu soția sa și s-au certat în parcare, unde li s-au alăturat câțiva prieteni și compatrioți. Cuplul ar fi fost în proces de despărțire, iar întâlnirea din parcare a fost convenită ca o clarificare.

Italia. Tânăr moldovean, ucis de un conațional pentru că a apărat o femeie de furia criminală a soțului ei

 

Conflictul, care până în acel moment fusese verbal, s-a transformat într-o agresiune în toată regula când bărbatul a încercat să-și lovească soția cu un cuțit: în acel moment a intervenit Vitalie, colegul de serviciu al criminalului, pentru a încerca să o salveze pe femeie de furia ucigașă a soțului ei.

Bărbatul de 40 de ani a fost astfel lovit de mai multe ori de bărbatul care a încercat apoi să fugă, refugiindu-se într-o parcare adiacentă, înainte de a fi oprit de carabinieri care au intervenit prompt la fața locului. "Am fost alertați că Vitalie a fost înjunghiat. Când am ajuns ne-am dat seama că el s-a pus în calea apărării femeii. Soțul a vrut să-și ucidă soția și apoi l-a înjunghiat pe Vitalie', a declarat cumnata victimei. 

Numele lui era Vitalie Sofroni, 40 de ani. Loviturile mortale au fost date, de fapt, de soțul femeii care, după ce s-a năpustit asupra soției sale, a decis să se întoarcă împotriva bărbatului de 40 de ani care intervenise pentru a-i potoli furia criminală. 'Era foarte vesel și de ajutor', spune cumnata victimei, 'știa să se joace cu copiii și îi respecta pe toți. Întotdeauna pozitiv, a fost foarte drăguț și de ajutor".

„Am ajuns și l-am găsit la pământ. Vitalie a salvat o femeie și copilul ei“

 

 Între timp, presupusul ucigaș se ascunsese cu soția sa într-o grădină nepublică, nu departe, și a fost localizat acolo. Avea încă asupra sa cuțitul folosit pentru a ucide.

Au intervenit oamenii de la brigada mobilă a Questura di Parma și agenții de la poliția științifică, care au efectuat anchete pentru a încerca să reconstituie în detaliu episodul.

Cazul este investigat de carabinierii comandamentului provincial din Parma împreună cu agenți ai brigăzii mobile din orașul emilian, care au reușit deja să-l oprească pe ucigaș. Bărbatul este acuzat de crimă și se află în închisoare în așteptarea deciziilor Autorității Judiciare. 'M-au sunat și mi-au spus că fratele meu a fost înjunghiat', a declarat sora victimei, Stella Svetlana, pentru ParmaToday, 'Am ajuns și l-am găsit la pământ. Nu știu ce să spun: știu doar că Vitalie a salvat o femeie și copilul ei".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel