Italia. Tânăr de 15 ani, bătut cu brutalitate de un român de 32 de ani: Agresorul eliberat, judecătorul vede doar 'răni minore'

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un băiat de 15 ani din Roma a fos agresat și bătut de un bărbat de 32 de ani. Agresorul, un român care avea 32 de ani la momentul faptelor, rămâne liber, pentru judecător victima prezentând doar 'răni minore'.

Era cu prietenii, în plină zi, petreceau o zi obișnuită de decembrie. Sau, cel puțin, așa credeau ei. Nu știau că, în scurt timp, acele ore de distracție se vor transforma într-un coșmar. Era în decembrie 2020, iar acea zi nu va putea fi uitată de un băiat care avea 15 ani la acea vreme: violența pe care a suferit-o i-a rămas întipărită în cap, în suflet. Iar pe corpul său, deși au trecut doi ani, încă mai poartă urmele. A fost bătut, fără motiv, de un român care avea 32 de ani atunci, mai mult decât dublul vârstei sale.

 

Italia. Tânăr de 15 ani, bătut cu brutalitate de un român de 32 de ani

 

Ceea ce l-a deranjat pe agresor au fost poate strigătele de distracție între acei tineri care, în plină zi, petreceau câteva ore împreună la Roma, în cartierul Romanina. Un motiv banal, care a dus la un atac violent. Și la o sentință, calificată drept nedreaptă de către părinții victimei, care în urmă cu câteva zile a trebuit să fie supusă unei noi intervenții chirurgicale. La doi ani de la ferocitate, luptele pentru recuperare și însănătoșire par încă departe de a se fi încheiat.

Iar la durerea fizică și psihică se adaugă o justiție care pare să nu existe, pentru că românul, care în 2020 l-a bătut violent pe adolescentul de 15 ani cu lovituri de picior și pumni, a fost condamnat, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției, la 10 luni cu suspendare, deci este în libertate.

 

Agresorul eliberat, judecătorul vede doar 'răni minore'

 

"Nu a fost o agresiune între doi oameni la același nivel. Bărbatul avea asupra sa un briceag de aproximativ 16 cm, dar procurorul a decis să califice infracțiunea drept leziuni ușoare: potrivit medicului legist, clientul meu își revenise din răni până în a 37-a zi', a explicat pentru ilcorrieredellacitta.com avocata Maria Nellina Spataro. Băiatul, care are acum 17 ani, nu și-a revenit efectiv, iar pe 9 septembrie, la doi ani de la atac, a fost operat din nou: "A trebuit să-i deschidă calota craniană și să-i introducă plăci de metal", a declarat avocatul.  

"Prin sentința de recunoaștere a vinovăției, persoana ofensată este înlăturată, nu poate vorbi, dar noi am adus mai multe cazuri la procurorul șef (și la alții) pentru a-l face să înțeleagă că nu a fost corectă calificarea infracțiunii. Cu toate acestea, Tribunalul din Roma și-a continuat teza de urmărire penală și a decis să închidă cazul cu o înțelegere de 10 luni cu suspendare. În ciuda faptului că bărbatul este o persoană periculoasă și că în momentul atacului avea în mână un cuțit cu lama de 16 cm', a explicat avocatul. Care va cere acum procurorului să conteste sentința și să facă recurs la Curtea Supremă. 


Furia părinților: Nu a fost un proces corect

 

 
'Nu a avut loc o judecată corectă, cu un proces pazat pe probe. Acesta este un lucru foarte grav, i se poate întâmpla oricui. 'Acel grup de copii, la Romanina, râdea și glumea în plină zi, iar acel bărbat i-a urmărit până la stația de metrou, apoi i-a atacat pe toți'. Și l-a lovit violent în față pe tânărul de 15 ani, până ce i-a "spart craniul".

Tânărul se recuperează acum, a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, este în viață, dar acel atac l-a marcat. Iar "scena" cu acel bărbat care l-a urmărit și l-a bătut este încă acolo, vie în mintea lui. Urmele sunt încă clare și evidente pe corpul său. 'Clientul meu are pierderi de memorie, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, suferă de depresie', a continuat avocatul Spataro. Părinții trebuie să-l susțină pe băiat, acum în vârstă de 17 ani, dar trebuie să se obișnuiască și cu o sentință nedreaptă. Ei sunt cei care nu cer despăgubiri și care vor doar să se facă dreptate pentru că erau acasă, așteptau ca fiul lor să se întoarcă din acea excursie cu prietenii. Și l-au găsit pe un pat de spital, bătut până la sânge. 

'Nu am avut ocazia să vorbim, procesul nu a fost corect. Nu aveam cum să ne susținem cauza, a fost o sentință necivilizată și primitivă', a explicat avocatul. Acum, ultima speranță este ca sentința să poată fi revizuită printr-un recurs al procuraturii la Curtea de Casație.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel