Italia: Mama copilului ROMÂN, ucis și abandonat, s-a PRĂBUȘIT de DURERE pe sicriul fiului. Preotul: "Să nu vă RĂZBUNAȚI ! "

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceremonie impresionantă în Italia, la înmormânarea lui Petru, românul de 18 ani care a fost lovit de o mașină și abandonat pe marginea drumului. Mama băiatului s-a prăbușit de durere pe sicriul fiului.  

Vestea s-a răspândit înainte de înmormântare: autopsia a arătat că Petru a murit instantaneu. Nu a existat nici un fel de suferință, nici lungă, nici scurtă: totul a fost fulgerător, iar moartea a venit rapid. Poate că nu este mare lucru, dar cu siguranță este o ușurare pentru rude.

La Palazzo Pignano, primarul a decretat doliu în localitate, iar viceprimarul Virgilio Uberti a dorit să participe la funeralii cu steagul tricolor.

Părintele Olivian vorbește în limba română și atinge inimile comunității sale, oameni simpli care vin la înmormântare îmbrăcați în negru și jelesc viața tânărului Petru Cioroaba, în vârstă de numai 18 ani, ucis duminică seara de un șofer care nu a oprit și a fugit de la locul accidentului. 

Mama Magdalena se prăbușește pe sicriul copilului ei pierdut prea curând. Tata Vasile, la doi pași lângă mamă, este ca o bucată de piatră, atât de mare este durerea.

Sora cea mică poartă una dintre numeroasele cămăși albe distribuite prietenilor. Pe ea este scris „Dragă frate, mi-e dor de tine”. O înmormântare diferită de celelalte, dar inundată de foarte multă durere.

Conform tradiției românești, procesiunea funerară nu trebuie să meargă direct la biserică, ci să facă șase opriri, șase arcuri spre pământ, astfel încât să fie lumină pentru decedat. Șase etape în care preotul ortodox cântă fragmente funerare pe care băieții le ascultă uimiți, informează presa italiană.

Pe alocuri s-a pus și  muzica unui rapper, cu melodiile preferate de Petru. Apoi, s-a ajuns în biserică. Aici a ajuns și Olivian, preotul ortodox care a venit de la Bergamo pentru a aduce o consolare familiei. Biserica este plină, iar mulți aleg să rămână afară.

O minge cu semnăturile coechipierilor, un steag, o cupă câștigată într-un turneu, flori, baloane în formă de inimă împodobesc sicriul alb. O cuvântare și către familia tânărului, rostită de preot: „Să nu aveți sentimente de răzbunare”, a spus preotul.

Afară, au fost eliberate două perechi de porumbei  spre cer pentru a însoți sufletul lui Petru, care zboară departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel