Italia. Se cere respect şi atenţie pentru "badante" şi îngrijitori din partea autorităţilor: "Se ocupă zi şi noapte de cei dragi"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

CEO-ul Family Care Srl (Openjobmetis Group) intervine pe această temă și propune: „Să deducem din impozite ceea ce se investește în asistența unei rude în vârstă”, potrivit varesenews.it-

„Dintre diferitele propuneri, aș dori să subliniez cea mai simplă și cea mai imediată, și anume posibilitatea deducerii din impozite a ceea ce se investește în asistența unei rude în vârstă, întrucât această alegere implică și scutirea de la conducerea persoanei care nu mai este autosuficientă din structurile publice, cum ar fi spitale sau spitale. Asistența familială, care este o alegere precisă a domiciliului, este cu siguranță cea mai recomandabilă opțiune în acest moment istoric "

Vorbește Rosario Rasizza, CEO al Family Care Srl (Openjobmetis Group), Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă autorizată de Ministerul Muncii să ofere servicii de căutare, selecție și administrare a asistenților familiali, mai des numiți îngrijitori, pentru îngrijirea persoanelor care nu sunt autosuficiente la acasă sau într-un spital.

Intervenția pleacă de la o presupunere care este considerarea redusă pe care autoritățile publice o au față de aceste figuri profesionale fundamentale.

"Personalul care îngrijește persoanele în vârstă și persoanele care nu sunt autosuficiente acasă joacă un rol fundamental în sistemul nostru social și de sănătate și din acest motiv merită mai mult respect și atenție din partea autorităților publice. Îngrijitorii, așa cum sunt definiți în mod obișnuit, au grijă, zi și noapte, de cei mai dragi oameni dragi care nu mai sunt autosuficienți din cauza vârstei sau a patologiilor și ar merita mai multă atenție și respect din partea celor care ne guvernează. Tot din punct de vedere numeric, fenomenul a crescut de-a lungul anilor și această pandemie și-a accelerat creșterea, având în vedere că multe familii, datorită prezenței mai mari la domiciliu pentru lucrări inteligente și răspândirii virusului în căminele de bătrâni, au ales să păstreze cei dragi acasă, ajutați de asistență profesională, chiar și la oră, garantată de îngrijitori".

„Pentru acest lucru”, continuă Rasizza, „suntem uimiți că diversele contestații, lansate de părțile sociale semnatare ale negocierii naționale a muncii casnice, inclusiv asociațiile patronale din sectorul Fidaldo (formate din Assindatcolf, Nuova Collaborazione, Adlc, Adld) categoria, astfel încât îngrijitorii să fie incluși oficial în planul pandemiei, au rămas în continuare nesocotite. În calitate de operatori din sector care interacționează zilnic cu familiile și îngrijitorii, nu putem decât să ni le alăturăm și să cerem guvernului să decidă urgent să includă persoanele care au grijă de cei dragi care nu mai sunt autosuficienți printre categoriile care vor primi vaccinul. anti-Covid ca prioritate, împreună cu medici și asistenți medicali".

"Ceea ce lipsește este un pas al legislatorului și al Guvernului către o îmbunătățire reală a acestei funcții și a acestor oameni, încercând chiar să elimine flagelul muncii nedeclarate. Mai sunt încă multe de făcut pentru a se asigura că acest tip de serviciu este recunoscut ca fiind esențial într-o țară avansată din punct de vedere demografic, precum Italia. Suntem, de fapt, prima țară din Europa și printre primele din lume pentru longevitate și trebuie să acționăm în consecință", conchide managerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel