Italia schimbă codul rutier. Introduce RADARE fixe pe străzile dintre blocuri. Gunoierii vor putea genera amenzi dacă sunt încurcați

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
carabinieri_din_italia
carabinieri_din_italia

Italia schimbă din temelii codul rutier cu scopul de a asigura o mai bună mobilitate celor care circulă cu bicicletele. Printre noutățile importante se numără instalarea radarelor fixe pe străzile din cartiere, acolo unde circulația este reglementată la maximum 30 km/h. De asemenea, angajații firmelor de salubritate care sunt încurcați de mașini parcate neregulamentar vor putea face o fotografie respectivului aututurism, iar în baza acesteia, proprietarul mașinii va fi amendat. 

Vă prezentăm pe scurt o parte din prevederile noului cod rutier italian, care urmează să intre în vigoare:

Un nou articol din codul rutier, la numărul 12 bis va permite angajaților municipalităților și companiilor private care gestionează parcările să constate încălcări precum staționarea sau oprirea interzisă. Aceeași putere, inclusiv cea de a ridica vehiculele, va fi acordată angajaților companiilor municipale sau companiilor implicate în colectarea deșeurilor și curățarea străzilor. În acest caz, însă, puterea de a ridica problema amenzilor pentru parcare neregulamentară sau oprire va fi limitată, conform Parlamentului doar în cazurile„legate de desfășurarea activităților menționate anterior”. Așadar, cei care strâng gunoiul din oraș sau mătură străzile vor putea fotografia mașinile parcate neregulamentar doar atunci când sunt încurcați în aceste activități. 

Un alt articol important prevede că bicicletele care vor avea prioritate  în multe cazuri: dacă circulă pe drumuri urbane de biciclete sau intră pe un drum urban, chiar și atunci când ies dintr-o proprietate privată, de exemplu rampa unui garaj.

De asemenea, a fost introdus conceptul de „șosea urbană pentru biciclete” echipată cu platforme și trotuare, cu o limită de viteză de 30 km / h și prioritate maximă pentru biciclete. Ceea ce odinioară se numea mai simplu „pistă de ciclism” va fi, de asemenea, marcată în mod adecvat cu semne orizontale sau verticale adecvate. 

În cele din urmă, municipalitățile au, de asemenea, posibilitatea de a stabili  „benzi comune de biciclete-autobuze” , acolo unde nu există spațiu pentru pistele de biciclete. 

Atenție la noile „zone școlare”

În apropierea școlilor va fi posibilă amenajarea  „zonelor școlare” , garantând o protecție specială pentru trecerea pietonilor. 

Un pachet de reguli prevede limitarea totală sau excluderea  circulației  în anumite zile sau intervale de timp și  interdicții de parcare sau oprire  pentru anumite categorii de vehicule. Pentru cine nu respectă regulile sunt prevăzute amenzi cuprinse între 164 și 664 euro și cu posibilitatea ca permisul să fie suspendat pe o perioada de la 15 la 30 de zile pentru cei care repetă încălcarea regulilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel