Italia. Salvini, declarație ȘOC: ''Sunt mulţumit pentru că politicile egoiste, rasiste şi fasciste salvează vieţi''

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Vicepremierul italian Matteo Salvini se declară mândru și mulțumit de rezultatul măsurilor sale privind migrația. 

Vicepremierul italian Matteo Salvini şi-a prezentat luni bilanţul ce arată o diminuare semnificativă a numărului migranţilor ce au debarcat anul acesta în Italia, el declarându-se mândru că politicile sale pe care unii le califică drept ''egoiste, rasiste şi fasciste'' salvează vieţi.

''Sunt mândru că am redus sosirile, debarcările şi numărul morţilor. Obiectivul meu este ca femeile, bărbaţii şi copiii să nu fie nevoiţi să fugă prin deşert şi pe mare şi să aibă un viitor în ţările lor de origine'', a declarat Salvini, potrivit agenţiei EFE, într-o transmisiune video pe reţelele de socializare. ''Sunt mulţumit pentru că politicile egoiste, rasiste şi fasciste salvează vieţi'', a adăugat el, cu o notă de ironie la adresa celor care îi descriu prin astfel de termeni măsurile împotriva migraţiei ilegale.

Citește și: Ce cred cu adevărat românii despre Salvini. 14.000 au votat

Conform datelor publicate de Ministerul italian de Interne, anul acesta au debarcat în Italia 23.210 migranţi, cu 87,85% mai puţini faţă de anul trecut, când numărul lor a fost de 118.914, şi cu 92,80% mai puţini ca în 2016, anul în care 180.327 de migranţi, majoritatea africani, au ajuns în Italia. 

Acceptarea acestor migranţi de către fostul guvern italian condus de social-democraţi a contribuit semnificativ la creşterea popularităţii formaţiunii de extremă dreapta Liga, condusă de Salvini, şi a celei antisistem Mişcarea 5 Stele, condusă de Luigi di Maio, care în urma alegerilor legislative din luna martie au format o coaliţie şi au preluat conducerea guvernului.

Odată ajuns la putere, Salvini şi-a pus în practică promisiunea de a închide porturile italiene pentru navele ONG-urilor care salvează migranţi pe Mediterana, în pofida protestelor acestor ONG-uri şi ale unor oficiali europeni, vicepremierul italian justificând această măsură ca o modalitate de combatere a traficanţilor care ''cumpără droguri şi arme'' cu banii obţinuţi de la migranţii care vin în Europa în căutarea unei vieţi mai bune. 

Citește și: Salvini, mesaj ȘOC: Milioane de italieni cer asta

Însă odată ce ruta către Italia a devenit mai dificilă ca urmare a deciziilor guvernului de la Roma, migranţii s-au reorientat către ruta Mediteranei de Vest, unde Spania a devenit anul acesta principala lor destinaţie. Guvernul de la Madrid, a cărui conducere a fost preluată în luna iunie de socialistul Pedro Sanchez - după ce popularii lui Mariano Rajoy au pierdut guvernarea în urma unui scandal de corupţie -, a acceptat să primească mai multe nave cu migranţi ale ONG-urilor refuzate de Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel