Italia. Româncă, obligată să se prostitueze la 15 ani de doi prieteni de familie: „450 de întâlniri în patru luni”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
IItalia. Româncă, obligată să se prostitueze la 15 ani de doi prieteni de familie: „450 de întâlniri în patru luni”
IItalia. Româncă, obligată să se prostitueze la 15 ani de doi prieteni de familie: „450 de întâlniri în patru luni”

Forțată să se prostitueze - documentele vorbesc de 450 de relații sexuale - într-o casă de întâlniri, când avea doar 15 ani: acesta este coșmarul trăit de o minoră sosită la Roma din România.

O poveste ale cărei protagoniste negative sunt două femei de 30 și 35 de ani, surori cărora fata le fusese încredințată de părinți în 2016. Acum, la ani de zile de la acele evenimente, a venit și sentința: tribunalul din Roma le-a condamnat pe cele două la 7 ani de închisoare, femeia de 30 de ani și la 6 ani, pe cea de 35 de ani, sub acuzația de prostituție infantilă.

 

Minora avea parte de cinci clienți pe zi în medie

 

Coșmarul fetei românce de 15 ani a început - relatează ziarul La Repubblica - în ianuarie 2016, când a fost încredințată de părinți celor două surori ale sale cu promisiunea de a-i găsi un loc de muncă în Italia ca bonă. Familia tinerei de 15 ani avea nevoie de bani, deoarece aceasta provenea dintr-o situație de gravă dificultate economică.

Odată ajunsă în capitală, însă, a început coșmarul: cele două surori au obligat-o să se prostitueze. Au postat anunțuri de escortă cu ea pe internet, i-au confiscat actele și i-au dat un telefon mobil pe care putea doar să primească apeluri. O altă soră de-a fetei a fost și ea obligată să se prostitueze. 

Persoanele implicate în această tragedie au fost arestate în mai 2016, în cadrul unui raid al poliției în apartamentul din Casilina, și condamnate astăzi, șase ani mai târziu.

 

Achitarea clienților provoacă discuții

 

"O fată de 15 ani a fost obligată de surorile ei să se prostitueze, cele două surori au fost condamnate, dar cei nouă care au avut relații cu ea au fost achitați. Hotărârea tribunalului din Roma în cazul fetiței românce ne lasă fără cuvinte", comentează viceliderul grupului Fratelli d'Italia din Camera Deputaților, Alfredo Antoniozzi.

„Fetița a trebuit să fie supusă la 450 de relații plătite”, explică Antoniozzi, „dar acești oameni, hai să le spunem așa, au fost achitați din lipsă de probe. Dacă a existat o inducție la prostituția infantilă, trebuie să fi existat clienți, în acest caz vinovați, având în vedere vârsta fetei".

"Avem încredere că Parchetul din Roma va face apel", conchide Antoniozzi, "și că următoarele două nivele de judecată vor fi diferite”, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel