Italia. Româncă, condamnată pentru furt în 2014, prinsă de polițiști în timp ce încerca să părăsească țara

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Doi români și o moldoveancă au furat detergenți și produse de îngrijire personală în valoare de peste 3.000 de euro  
Italia. Doi români și o moldoveancă au furat detergenți și produse de îngrijire personală în valoare de peste 3.000 de euro  

O româncă, condamnată pentru furt în 2014, a fost prinsă de polițiștii din Trieste - Italia, în timp ce încerca să părăsească țara.

Poliția de stat a reținut o femeie de naționalitate română. Potrivit acestora, femeia este fugară, fiind acuzată de furt încă din anul 2014. Totul s-a întâmplat joi dimineață, 4 noiembrie, când polițiștii de la postul de poliție Duino Aurisina s-au deplasat la stația de taxare a autostrăzii Lisert pentru a verifica un autocar străin. Acesta se îndrepta spre graniță pentru a părăsi țara.

Astfel, s-a descoperit că la bord, printre ceilalți pasageri, se afla și o româncă, în vârstă de 27 de ani. Polițiștii au verificat actele acesteia și au descoperit cu uimire că femeia era fugară. Aceasta avea de ispășit o pedeapsă de patru luni pentru furt dintr-un magazin din Florența, în 2014, când era încă minoră.

Prin urmare, femeia a fost arestată și trimisă la închisoarea pentru femei Giudecca din Veneția pentru a-și ispăși pedeapsa.

 

Hoț român de biciclete, prins la furat de un "detectiv de ocazie"

 

Cazurile asemănătoare sunt tot mai numeroase. Dacă furturile din magazine sunt frecvente, recent, un român a fost arestat în Italia, fiind acuzat de furt de biciclete. Deși infracțiunea nu este una originală, modul în care tânărul a fost prins este rară. Carabinierii au fost ajutați de o femeie devenită "detectiv de ocazie".

Totul s-a petrecut când centrul de operațiuni al sediului poliției din Rimini a primit un apel potrivit căruia o persoană înarmată cu foarfece a intrat în mai multe case cu scopul de a fura biciclete parcate în curțile private. Bărbatul, un român în vârstă de 27 de ani, cu numeroase antecendente pentru infracțiuni asupra proprietății, intrase în grădina reclamantei, o femeie din Rimini.

Spre ghinionul hoțului român, victima sa se afla de fapt în mașina parcată chiar în fața casei, așa că femeia a observat tot. Cu ajutorul unui clește, hoțul a tăiat cravatele din plastic care țineau poarta închisă și odată ajuns în curte a încercat în zadar să rupă lanțul cu care fusese fixată o bicicletă.

În câteva minute, românul s-a lăsat păgubaș și s-a îndreptat spre un alt bloc de apartamente. După ce a forțat poarta de acces automat pentru mașini, de această dată a reușit să fure o bicicletă.

 

Femeia l-a ținut sub supraveghere în timp ce vorbea la telefon cu poliția

 

În tot acest timp, femeia l-a urmărit de la distanță pe hoț în timp comunica cu poliția la telefon. Astfel, agenții au fost în contact permanent cu "detectivul de ocazie" și au putut astfel să intercepteze hoțul nu departe de locul furtului.

Imediat cum l-au reținut, oamenii legii și-au dat seama că acesta se află sub influența substanțelor stupefiante. Tânărul se bâlbâia și nu a putut răspunde la întrebările agenților.

În rucsacul său au fost găsite diverse instrumente potrivite pentru spargere, printre care o foarfecă metalică, un clește, o cheie de papagal, un tăietor și o șurubelniță. Românul de 27 de ani a fost transportat la secția de poliție și a fost arestat pentru furt din locuințe, potrivit publicației News Rimini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel