Italia. Româncă bătută în miezul zilei. Asalt planificat sau împotriva unei victime "la întâmplare"?

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Operațiune de succes a carabinierilor din Roma: doi români arestați în lupta împotriva hoților de buzunare
Operațiune de succes a carabinierilor din Roma: doi români arestați în lupta împotriva hoților de buzunare

O tânără de 20 de ani, de origine română, a fost agresată la doar câțiva pași de toaletele publice din centrul Anconei, după ce a fost aruncată o petardă, diversiunea perfectă pentru a distrage lumea care ar fi putut să o ajute.

Românca a fost apucată de păr și aruncată la pământ după ce a fost aruncată o petardă, ieri după-amiază în Piazza Roma, chiar dacă centrul era plin de copii care sărbătoreau Halloween-ul. În mijlocul agitației de tineri, fata de 20 de ani a fost agresată la doar câțiva pași de toaletele publice, unde se adună de obicei grupuri de minori.

Tânăra ar fi fost atacată de o fată, care a fugit după asalt. Carabinierii Norm au sosit la fața locului și au identificat și salvat victima.

 

Româncă bătută în centrul Anconei

 

Aceasta avea zgârieturi evidente pe față și era zdruncinată, dar nu a vrut să se prezinte la Urgențe la Torrette pentru a i se constata rănile. Până ieri nu depusese o plângere, dar nu este sigur dacă va decide să facă acest lucru în următoarele ore. Voluntarii de la City Angeles au venit și ei în Piazza Roma, ajutând-o pe fata de 20 de ani.

Totul a izbucnit în jurul orei 19.00, la unul dintre cele mai animate momente din centru, având în vedere că se sărbătorea Halloween-ul. Potrivit celor reconstituite, asupra tinerei de 20 de ani a fost aruncată o petardă, care, din fericire, nu a lovit-o. În acel moment, a izbucnit o ceartă violentă cu o tânără, posibil identificată de victimă ca fiind autoarea aruncării.

Acesta din urmă a avut câștig de cauză, deoarece românca a fost prinsă din spate și trasă de păr. În timp ce se zbătea, a suferit zgârieturi pe față și în cele din urmă s-a prăbușit la pământ. Agresorul a scăpat și s-a amestecat în agitația din centrul orașului.

 

Fata a refuzat să meargă la spital

 

Câțiva voluntari ai evenimentului de Halloween și carabinierii au sosit imediat la fața locului. Fata a refuzat să fie transportată la Urgențe la Torrette, dar i s-a aplicat o pungă de gheață pe cap pentru a-i calma rănile. Ea a povestit incidentul, dar a decis să nu depună plângere. Nu este clar dacă cele două se cunoșteau și dacă, înainte de ceea ce s-a întâmplat ieri după-amiază, existau deja unele neînțelegeri între ele.

Cu toate acestea, episodul nu a trecut neobservat de trecătorii din centrul orașului și de cei care se aflau în Piazza Roma în acel moment, pentru că, în timpul agresiunii, victima a început să țipe, conform presei din Italia.


Al doilea episod de violență în interval de aproximativ 20 de zile în Piața Roma

 

În după-amiaza zilei de duminică, 9 octombrie, o fată de 14 ani a fost victima unei bătăi. Potrivit relatărilor de atunci, minora se plimba cu un prieten când a fost victima unor violențe de tip Fight Club.

Minora a fost înconjurată de un grup de patru bătăuși și împinsă la pământ. Pe trotuarul din Piazza Roma a fost apoi lovită cu piciorul. Tortura a fost curmată de un trecător care s-a interpus între grup și victimă. A fost imediat salvată, în stare de șoc.

Banda a fugit, pierzându-și urmele înainte de sosirea poliției și a părinților fetei de 14 ani. Fusese găsită în lacrimi, dar nu a fost nevoie să fie transportată la camera de urgență de la Torrette.

Brigada mobilă a sediului poliției a preluat imediat imaginile din sistemul de supraveghere video al pieței. Se pare că în grupul de atacatori se afla și o fată. Motivul nu a fost încă stabilit, ca și în cazul atacului de ieri: a fost unul planificat sau bătaia a avut loc împotriva unei victime alese "la întâmplare"?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel