Italia. Român prins în timp ce fura motorină din rezervorul unui TIR. Poliția: "Un fenomen tot mai des întâlnit"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Furt motorina din TIR-uri (sursa: padovaoggi.it)
Furt motorina din TIR-uri (sursa: padovaoggi.it)

Un român a fost arestat în Italia, după ce a fost prins furând motorină dintr-un TIR staționat într-o parcare de pe A4. 

Romeo Emanuel Amuzan, un român în vârstă de 40 de ani, fără domiciliu stabil, a fost arestat în timpul unui control de rutină al poliției. El a fost prins într-o parcare de pe A4, între Padova și Grisignano, în timp ce sustrăgea motorină din rezervorul unui camion înmatriculat în Croația. El acționa împreună cu alți doi complici, însă aceștia au reușit să fugă, scrie Padova Oggi.

Potrivit sursei citate, câțiva kilometri mai departe, imediat după ieșirea din Padova Ovest, polițiștii au descoperit un alt vehicul de mare tonaj cu capacul rezervorului forțat, din care lipseau aproximativ 400 de litri de combustibil.

Românul și-a recunoscut faptele și le-a descris ofițerilor modul prin care a furat motorină. Autoutilitara folosită pentru comiterea furtului a fost confiscată.

Cum se fură motorina din TIR-uri

 

Furtul de motorină din rezervoarele TIR-urilor parcate peste noapte în zonele de servicii este un fenomen extrem de des întâlnit în ultima perioadă. De obicei, hoții plasează o dubă sau un camion mai mic în spatele sau în fața unui vehicul mare. După ce forțează capacul rezervorului de combustibil, hoții folosesc o pompă electrică și un furtun de cauciuc pentru a transfera combustibilul într-un recipient poziționat în propriul vehicul.  

Unele camioane, cu rezervoare duble, pot conține și 800 de litri de motorină, astfel încât atenția patrulelor pe timp de noapte se concentrează asupra verificării când două vehicule parcate sunt prea aproape.

* Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link -> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel