Italia. Român înjunghiat cu o foarfecă de oi în abdomen de un coleg. Pedeapsă exemplară pentru autor: „A fost legitimă apărare, vom face recurs!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr de 26 de ani din Bultei, acuzat de tentativă de omor asupra unui cioban român, de 50 de ani, a fost condamnat, zilele trecute, de către judecătorul pentru audieri preliminare al Tribunalului din Sassari.

Victima, de origine română, fusese salvată în aprilie anul trecut, la Oschiri, după ce fusese lovită în stomac cu o foarfecă de tuns oi de către un muncitor care lucra cu el la acel moment. Carabinierii au intervenit la fața locului, i-au luat mărturia bărbatului și l-au arestat pe tânăr.

Nouă ani de închisoare a primit tânărul pentru că și-a lovit cu foarfeca un coleg de muncă, cioban ca și el la o fermă din zona rurală a Oschiri.

Pedeapsa pronunțată de judecătoarea Carmela Rita Serra în cazul lui Antonio Tanda, un bărbat din Bultei în vârstă de 26 de ani, acuzat de tentativă de omor asupra unui cioban de origine română în vârstă de 50 de ani, în Monte de Sas Fulcas, în aprilie, depășește cu mult pedeapsa solicitată de procurorul general, Enrica Angioni, care era de patru ani și șase luni. Judecătorul a luat în considerare circumstanța agravantă a motivelor.

Italia. Român înjunghiat cu o foarfecă de oi în abdomen de un coleg. Pedeapsă exemplară pentru autor: „A fost legitimă apărare, vom face recurs!“

 

Victima, care a fost salvată de o ambulanță 118 în zona rurală Oschiri, spusese, în timp ce se contorsiona de durere, dar era încă lucidă, că a fost înjunghiată în stomac cu o foarfecă de tuns oile de un muncitor care lucra cu el. Carabinierii au fost chemați și, în câteva minute, au ajuns la fermă, unde tânărul de 26 de ani a mărturisit cele întâmplate.

În timpul interogatoriului în fața magistratului, tânărul își exercitase dreptul de a nu răspunde, în timp ce în timpul procesului în formă prescurtată, asistat de avocata Antonella Chirigoni, s-a supus interogatoriului și a povestit versiunea sa asupra faptelor. El a spus că s-a apărat în acea zi cu primul lucru pe care l-a găsit în mâinile sale: de fapt, se afla în sala de muls și folosea foarfeca respectivă pentru a curăța oile.

Tânărul condamnat a declarat că s-a simțit amenințat în mai multe rânduri de colegul său român și că a vorbit chiar cu șefii săi despre acest lucru. În ziua respectivă, bărbatul de 50 de ani l-a ironizat și apoi l-ar fi atacat cu un  briceag (găsit de poliție în hainele victimei), iar acesta a reacționat pentru a se apăra, dar fără intenția de a-și ucide colegul.

Victima l-ar fi atacat cu un briceag

 

Bărbatul rănit, în vârstă de 50 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale delicate la spitalul din Ozieri.

Cu o lună înainte de acest eveniment, Antonio Tanda fusese deja arestat de poliția din Ozieri. După ce a fost oprit în timp ce conducea o mașină, s-a izbit de zidul unei piețe și a atacat polițiștii. Acesta i-a insultat și amenințat, fiind în stare de ebrietate și a încercat să îi agreseze. Când a fost dus la secția de poliție, a lovit cu piciorul și ușa unui birou. După ce a fost arestat, judecătorul i-a interzis să se apropie de Ozieri, unde își avea domiciliul, motiv pentru care a rămas în compania Oschiri. Acesta este același motiv pentru care, probabil, se află și astăzi închis în penitenciarul Bancali, deoarece nu are o locuință unde să poată executa detenția la domiciliu.

"Clientul meu a încercat doar să se apere de un atac cu un cuțit. În subsidiar, vom cere reducerea infracțiunii la vătămare corporală, deoarece dinamica descrisă arată clar că nu a existat intenție criminală“, a afirmat avocatul său.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel