Italia. Român, condamnat după ce și-a agresat soția. „Nu mai rezist!”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Amenințări, control excesiv și violență: Un român orbit de gelozie, primește interdicție de a se apropia de parteneră
Italia. Amenințări, control excesiv și violență: Un român orbit de gelozie, primește interdicție de a se apropia de parteneră

Un bărbat de origine română, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru agresiune fizică asupra partenerei.

După mai multe episoade de bătăi, pumni, amenințări și rele tratamente de tot felul împotriva partenerei sale, intervenția Poliției de Stat realizată după plângerea femeii, a fost decisivă. Pentru aceste infracțiuni, judecătorul Gianluca Massaro l-a condamnat pe un bărbat de origine română, în vârstă de 32 de ani, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

 

Dreptate pentru o româncă agresată fizic de partener

 

Faptele, care datează din septembrie anul trecut, au ajuns pe prima pagină a ziarelor când poliția de stat l-a arestat pe bărbat pentru abuz în familie. Duminică, 11 septembrie, în jurul miezului nopții, o româncă de 40 de ani s-a prezentat la ușa secției de poliție din Via Cavour, Roma.

Aceasta era în lacrimi și ceruse cu disperare ajutor, spunându-le polițiștilor că a fost agresată pentru a mia oară de partenerul ei, un cetățean român de 32 de ani cu care locuia de opt ani. Femeia le-a povestit polițiștilor că situația durează de mai multe luni, din cauza geloziei bărbatului, și că în acea seară, după cea de-a mia agresiune, a fugit de acasă pentru a cere ajutor la secția de poliție: „M-a bătut, a spart mobila... nu mai rezist”.

Ulterior, polițiștii, după ce au preluat plângerea femeii, s-au deplasat imediat la apartamentul cuplului pentru a verifica mai exact faptele. Însă partenerul femeii nu a răspuns la sonerie. Astfel, operatorii, îngrijorați de un posibil gest de nebunie al bărbatului, au intrat în apartament cu ajutorul pompierilor și l-au găsit dormind într-o stare evidentă de ebrietate.

 

Pedeapsa românului a fost redusă, astfel încât să muncească și să contribuie financiar la întreținerea copilului

 

După ce au găsit în apartament mai multe obiecte de mobilier sparte, care confirmau versiunea femeii, polițiștii l-au arestat pe partenerul acesteia pentru abuz în familie. În ziua următoare, a avut loc o audiere sumară de validare. Judecătorul Massaro a validat măsura și, între timp, a dispus ca bărbatul de 32 de ani să părăsească locuința familiei și locurile frecventate de femeie, precum și interdicția de a comunica cu aceasta, sub pedeapsa cu închisoarea.

Pedeapsa românului a fost redusă la un an și patru luni cu suspendare și îi permite bărbatului să continue să lucreze și să contribuie cel puțin financiar la întreținerea fostei sale partenere și a fiului lor. Dacă și-ar repeta comportamentul, ar ajunge într-o celulă pentru a-și ispăși pedeapsa, conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel