Italia. Român, căutat de poliție de mai bine de un an, dus la închisoare în pragul sărbătorilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, de naționalitate română, a fost arestat la frontieră, fiind acuzat de mai furturi de portofele și carduri.

Un român în vârstă de 40 de ani a fost arestat la Gorizia în timp ce se întorcea în Italia. Controlul viza trecătorii din zona Mestre, iar bărbatul a fost dus direct la închisoare. 

Acesta ar fi comis o serie de furturi de portofele și a folosit carduri de plată furate pentru a efectua retrageri la bancomate. Din acest motiv, barbatul în vârstă de 40 de ani, de naționalitate română, a fost arestat luni la frontiera de la Gorizia, în timp ce se întorcea în Italia.

Ancheta carabinierilor din Mestre a stabilit identitatea acestuia și a dus la emiterea unei ordonanțe de arestare preventivă emisă de Tribunalul din Veneția.

 

Românul era căutat de mai bine de un an 

 

Ancheta a început în primăvara anului trecut. Una dintre victime a declarat că, la scurt timp după ce a efectuat o retragere în zona pieței Mestre, și-a dat seama că i-a fost furat portofelul. Înăuntru, printre alte documente, se afla cardul de bancomat care tocmai fusese folosit. La rândul său, hoțul a folosit cardul pentru a retrage sume mari de bani: după cum s-a dovedit, a reușit să fure codul PIN observând îndeaproape victima în timpul operațiunilor de la ghișeu.

Investigațiile ulterioare, desfășurate sub conducerea procuraturii venețiene, au dus la obținerea unui "tablou circumstanțial serios" care ar dovedi responsabilitatea aceluiași hoț în alte furturi similare, convingându-l pe judecător să emită o ordonanță de reținere. Cu toate acestea, bărbatul se ascunsese la sfârșitul verii trecute și a rămas ascuns până luni, când a fost în cele din urmă prins și transferat la penitenciarul din Gorizia, conform presei străine.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel