Italia. Român bătut cu sălbăticie de doi polițiști italieni: Pedeapsa exemplară pentru că l-au lăsat pe bărbat fără splină

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi polițiști din Italia au fost condamnați la închisoare de tribunalul din Florența, după ce au bătut un român pe care l-au surprins la furat până l-au lăsat inconștient, fiind la un pas de moarte după o ruptură de splină.

Cei doi polițiști vor sta după gratii 4 ani, respectiv, 3 ani și 2 luni, pentru că au lovit un bărbat care încerca să scape după ce fusese surrins la furat, relatează firenzetoday.it. Polițiștii resping ân cntinuare acuzațiile și, cel mi probabil, vor face recurs. Faptele datează din 2013. 

Potrivit magistraților, polițistul care a primit 4 ani de închisoare i-a aplicat bărbatului o lovitură în partea laterală, determinând ruperea splinei. Celălalt polițist a fost acuzat că a întocmit un raport fals pentru a „acoperi” actele de violență manifestate împotriva românului.

Citeste si: ITALIA: Tânăr român, bătut cu BESTIALITATE de POLIȚIȘTI, până i-au rupt splina. „Aici a existat doar violență gratuită”

Cei doi polițiști urmăreau o bandă specializată în furturi de pe șantiere, când au descoperit unde erau depozitate mărfurile furate, la Bagno a Ripoli, Firenze. Când au văzut despre ce este vorba și au dat tonul intervenției, un român de 50 de ani, care făcea pate din banda de hoți, a fost lovit de polițist de mai multe ori cu picioarele în partea stângă, suferind răni în zon capului, o fractură costală, precum și o ruptură de splină ce îi putea fi fatală. Bărbatul a acuzat dureri severe la scurt timp după ce a fost dus la secția de poliție, apoi a fost operat de urgență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel