Italia. Român arestat după ce a jefuit o bătrână. Bărbatul a închis-o pe femeie într-o cameră, dar a uitat de telefon..

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Român arestat după ce a jefuit o bătrână. Bărbatul a închis-o pe femeie într-o cameră, dar a uitat de telefon.. / Foto: Unsplash
Italia. Român arestat după ce a jefuit o bătrână. Bărbatul a închis-o pe femeie într-o cameră, dar a uitat de telefon.. / Foto: Unsplash

Un român a fost prins de poliție după doi ani de căutări. Acesta a jefuit casa unei bătrâne împreună cu alți doi complici, lăsând-o fără bijuterii în valoare de 30 de mii de euro.

S-a făcut dreptate pentru o femeie în vârstă de 72 de ani care locuia într-o vilă privată din Favignana, Italia. Aceasta a fost jefuită în anul 2020 de trei bărbați, doi de origine italiană și unul de naționalitate română.

Ultimul care se afla în libertate, un român pe nume Ionel B. în vârstă de 35 de ani, condamnat penal, a fost arestat de carabinierii din insulă, în urma ordinului de încarcerare emis de Parchetul din Trapani.

 

Român arestat după doi ani de căutări

 

În noaptea de 10 mai 2020, bărbatul a intrat în casa bătrânei împreună cu italianul Giovanni Setterini și Alberto Ponzio, având toți trei fețele acoperite și fiind înarmați cu bâte.

Odată infiltrați înăuntru, aceștia au imobilizat-o și amenințat-o pe bătrână și au spart casa din care au sustras 5.000 de euro în numerar, un ceas Rolex și mai multe bijuterii în valoare totală de 30.000 de euro. Pentru a se asigura că jaful are succes și nu sunt prinși de poliție, bărbații au încuiat dormitorul femeii pentru a o împiedica să cheme ajutoare și pentru a se asigura astfel că vor avea timp să fugă.

 

Victima a sunat la poliție cât hoții erau încă în casă



Ca din întâmplare, telefonul mobil al victimei a rămas neobservat în interiorul unei jachete: o împrejurare care i-a permis femeii să sune la carabinieri.

Ancheta carabinierilor din Trapani, cu sprijinul Ris, a permis găsirea urmelor ADN în interiorul clădirii și, prin urmare, a permis arestarea tuturor. Românul arestat, în vârstă de 35 de ani, a fost dus la închisoarea Favignana pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani și patru luni, conform presei străine.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel