Italia. Român, anchetat după ce a aruncat mii de măști destinate elevilor: „Act iresponsabil și lipsit de sens“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 25 de ani a fost pus sub acuzare în în Campi Bisenzio, Italia, după ce a aruncat mii de măști destinate școlilor.

Poliția municipală a găsit 30 de cutii la stația San Donnino. Acestea conțineau măști destinate elevilor. Un român în vârstă de 25 de ani a fost pus sub acuzare.

Mii de măști chirurgicale care ar fi trebuit să fie folosite de elevii școlilor locale au fost abandonate în apropierea gării San Donnino. Cele treizeci de cutii de mari dimensiuni au fost găsite de ofițerii de la unitatea de poliție de mediu a poliției municipale din Campi Bisenzio, care și-au dat seama de ceea ce s-a întâmplat în timpul unui serviciu de supraveghere pentru combaterea abandonului de deșeuri.

Vezi și: Italia. Șofer român, anchetat după ce a aruncat zeci de cutii cu măști, destinate elevilor

Au fost demarate imediat anchete pentru a da de urma autorilor acestui comportament rușinos. Pachetele purtau simbolul "Președinției Consiliului de Miniștri".

Român, anchetat după ce a aruncat mii de cutii cu măști destinate elevilor

 

Măștile erau destinate școlilor primare și secundare din zonele Campigiano, Sestese și Florentine. Societatea care se ocupa de livrări, cu sediul la Roma și o filială în Arezzo, a furnizat documente care au permis urmărirea traseelor de transport și de livrare.

Persoana responsabilă de abandonul intenționat s-a dovedit a fi un cetățean român în vârstă de 25 de ani, care a fost denunțat la Parchetul din Florența pentru infracțiunile de abandon de deșeuri și daune. Cu circumstanța agravantă că bunurile erau destinate uzului public.

"Aș dori să felicit promptitudinea cu care a fost găsit autorul acestui act iresponsabil și lipsit de sens", a declarat comandantul Francesco Frutti. "Campi Bisenzio, pentru care lucrăm, nu lasă loc de incivilitate. Abandonarea gunoaielor strică peisajul, poluează mediul și duce la incivilitate; în acest caz, infracțiunea este deosebit de gravă, deoarece este vorba de materiale sanitare destinate școlilor", au fost cuvintele de laudă și din partea consilierului Riccardo Nucciotti și a primarului din Campi, Emiliano Fossi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel