Italia. Român acuzat de viol în grup, găsit nevinovat. Judecător: "Fata putea să refuze, dar nu a făcut-o"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român acuzat de viol a fost achitat de un tribunal din Italia, după ce judecătorul a considerat că victima putea refuza, însă nu a făcut-o. Românul și un prieten sunt acuzați încă din 2017 de violență în grup asupra unei tinere de 18 ani. Mai mult, fata a și fost filmată în timpul violului. Pentru judecător, însă, tânăra de 18 ani "putea să-și exprime refuzul, dar nu a făcut-o". 

Fapta a avut loc în octombrie 2017. Potrivit reconstituirii, tânăra de 18 ani a fost purtată pe umăr de unul dintre cei doi bărbați acuzați într-un apartament din centru. Fata ar fi fost dusă la duș cu forța pentru a "o face să își revină din mahmureală", unde a fost violată prima dată. Mai apoi a fost mutată pe o canapea în sufragerie, unde a fost violată din nou.

Faptele au fost reconstituite datorită declarațiilor pe care le-a făcut tânăra. De asemenea, violul a fost confirmat și de videoclipurile pe care cei doi bărbați le-au făcut în decursul serii. Unul dintre violatori este de origine română, având vârsta de 30 de ani, iar celălalt este de origine senegaleză și are 31 de ani.

Fata de 18 ani a ajuns la spital

 

Fata de 18 ani s-ar fi dus la urgențe la 5 zile după eveniment. Apoi după alte 3 zile ea, împreună cu iubitul ei de la momentul agresiunii, au mers la Parchet pentru a depune plângere.

În apărarea lor, cei doi inculpați au susținut că actul sexual s-a desfășurat cu acordul domnișoarei. Judecătorii de la ultimul recurs au fost de admis declarațiile bărbaților ca fiind adevărate. Potrivit hotărârii definitive, deși fata nu se afla "într-o stare de luciditate deplină, a fost considerată capabilă să-și exprime consimțământul valabil pentru actul sexual”.

Procurorul Angela Scorza împreună cu avocata Elisa Cocchi care o apără pe partea vătămată vor încerca să facă apel către instanța superioară. În cererea de apel, acestea vor motiva că în acea seară, tânăra a fost „exploatată pentru satisfacerea impulsurilor sexuale”, fiind cerute despăgubiri în valoare de 100 de mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel