Italia. Român, acuzat că și-a bătut cu sălbăticie iubita cu lesa câinelui: „Vei muri în această casă, te întorci la mama ta într-un sicriu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

A bătut-o, rupându-i nasul, după ce femeia a primit un SMS de la un prieten din trecut. A amenințat-o. Iar când ea a publicat videoclipurile cu violențe pe TikTok, el a fugit din Italia. Aceasta este povestea Chiarei alături de Gabriel, un român care acum este căutat de autorități.

Chiara Balistreri, o tânără de 20 de ani, din Bologna care a supraviețuit violenței fostului ei partener, Gabriel, de origine română. În acest moment este fugar, deși este anchetat de procurorul din Bologna și căutat pentru "leziuni grave cu o serie de circumstanțe agravante", după cum a remarcat avocatul tinerei, Francesco Murru, la "Chi l'ha visto?".

Chiara era minoră când l-a întâlnit pe Gabriel și s-a îndrăgostit de el. După un an, însă, a venit prima palmă. Cu toate acestea, ea crede că a greșit, că a meritat-o. Mama ei, Roberta Etzi, este îngrijorată și sesizează serviciile sociale, care - pe de altă parte - au acuzat-o pe femeie că "nu știe să își mențină controlul asupra fiicei sale".

Din cauza familiei sale, Chiara fugea de fiecare dată când putea și se ascunde în casa lui Gabriel sau la cunoscuții iubitului ei. Pentru acest lucru, Roberta a denunțat familia lui Gabriel pentru răpire de copii, dar nu s-a mai știut nimic despre această acuzație.

„Vei muri în această casă, te întorci la mama ta într-un sicriu“

 

Între timp, Chiara a trecut de vârsta majoratului, iar presupusele violențe au continuat. Într-o zi, spune fata, susținându-și povestirea cu fotografii, a biciuit-o cu lesa câinelui, lăsându-i urme pe brațe. Mama lui Gabriel, Ramona, neagă: "Numai minciuni".

Cu toate acestea, Ramona confirmă o altă poveste a Clarei. Cea a unei dispute brutale în urma primirii unui SMS de la ea. Cei doi tineri încep să se bată, el o lovește și îi sparge nasul. Ramona încearcă să îl oprească, dar nu reușește. Tot ce poate face este să îl facă să fugă. A reușit doar să o ducă pe Chiara în baie. În acel moment, potrivit lui Chiara, Gabriel i-a spus: "Nu vei merge la spital, vei muri în această casă. Așa cum a spus mama ta, te vei întoarce într-un sicriu".

Chiara  mers la spital. Mulțumită celei mai bune prietene, ea a raportat la poliție și a publicat totul pe TikTok. Gabriel i-ar fi cerut să șteargă postările și ar fi amenințat-o pe ea și pe prietenii ei. Dar Chiara nu s-a dat bătută și a continuat. Printre comentarii, Ramona, mama lui Gabriel, a scris: "Pentru toate femeile care înșală: o lecție pentru a respecta bărbații și a nu mai înșela". Apoi îi trimite un mesaj vocal: "Dar el nu ți-a făcut nimic. Ți-a spart doar nasul".

Român din Italia, acuzat că și-a bătut cu sălbăticie iubita cu lesa câinelui

 

"Chi l'ha visto?" a prezentat și versiunea Ramonei care, deși a încercat să oprească violența fiului ei, conform propriei mărturii și a lui Chiara, acum îl apără și spune: "Este dragoste, nu voia ca nimeni să o atingă". Ea a mai adăugat că a denunțat-o pe Roberta, pentru că ar fi trimis marocani să-i spargă casa, dar Chiara a negat acest lucru, spunând că ușa ar fi fost spartă de Gabriel într-un presupus acces de furie.

De asemenea, Ramona a mai susținut că mesajul vocal trimis Clarei a fost doar în urma amenințărilor tinerei. Prin urmare, ea a redat un alt mesaj vocal, trimis de fată, în care, cu o voce emoționată, se aude clar cum o citează și o parafrazează pe Ramona despre faptul că și-a spart nasul. Cu alte cuvinte, vocea Clarei nu confirmă teza Ramonei cu privire la momentul mesajelor.

O poveste cu versiuni și controverse, așadar, în care există totuși rapoarte de spital și câteva mărturii concordante. Acum, Chiara, familia și prietenii ei, se plâng că încă primesc amenințări: „Ne este frică", i-a explicat mama Roberta gazdei emisiunii, Federica Sciarelli, "am petrecut zile întregi uitându-ne pe fereastra casei noastre“.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel