Italia. Răsturnare de situație în cazul lui Costel, românul care a murit după ce a lucrat toată ziua în soare. Angajatorul, anchetat pentru UCIDERE din culpă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Compania pentru care lucra Costel Mereuță, românul care a murit după ce a lucrat o zi întreagă în arșiță, este anchetată pentru ucidere din culpă.  

Costel Mereuță, un român în vârstă de 35 de ani rezident în orașul italian Verona, a murit în seara zilei de miercuri, 29 iulie 2020, după ce a lucrat o zi întreagă pe un șantier de construcții, sub soarele arzător.

La o săptămână de la decesul românului, procuratura din Pordenone a deschis un dosar penal pe numele angajatorului său, compania „PMD Energia S.R.L.” din Padova, care va fi anchetat pentru ucidere din culpă, transmite publicația Messaggero Veneto.

Cum s-a întâmplat tragedia

 

Tragedia s-a produs în comuna Pasiano (provincia Pordenone). Costel participa, împreună cu alți doi colegi de muncă, la lucrările de săpături necesare instalării de fibră optică în zona străzii Cornizzai. La un moment dat, bărbatul s-a prăbușit la pământ fără să mai dea semne de viață.

Speriați, colegii lui Costel au chemat imediat ajutoare. Medicii de pe ambulanță l-au resuscitat și l-au transportat la spitalul din Pordenone. Din păcate, în jurul orei 21:00, inima bărbatului a cedat.

Cauza decesului: stop cardiac provocat de temperaturile ridicate și de expunerea îndelungată la soare.

Muncitorul român și alți doi colegi de-ai săi au început lucrul la ora 7:30 dimineața, au lucrat până ora 12:00, apoi au luat o pauză, iar la ora 13:00 au reluat activitatea. Cei trei muncitori se pare că efectuau săpături pentru a introduce niște tuburi în pământ și au lucrat, practic, toată ziua sub soarele arzător al verii.

În cursul zilei de miercuri, 5 august 2020, medicul legist Michela Frustaci a executat autopsia asupra trupului neînsuflețit al românului pentru a verifica dacă decesul a fost provocat de temperaturile ridicate la care acesta a fost supus la locul de muncă sau dacă au contribuit și alte boli de care Costel Mereuță este posibil să fi suferit.

Ceilalți doi colegi ai victimei au fost afectați și ei de canicula în care au lucrat în acea zi, dar nu au ajuns să fie internați în spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel